Veszprém

2013.04.12. 18:51

Plusz egy kávét

Olaszországból, azon belül Nápolyból indult el az egyik internetes közösségi portálon az a mozgalom, mely szolidarításra bíztat a rászorulókkal.

Varga Ibolya

A Világos Veszprémért Mozgalomban (VVM)  több szervezet tevékenykedik, melyeknek vezetői részt vettek a plusz egy kávé akcióról szóló tájékoztatón. Nagy Imre, a VVM szóvivője kifejtette, hogy igen nagy szükség van Magyarországon a társadalmi szolidarításra, hiszen a létminimum alatt élők száma elérte a négymilliót. Egyre nő a hajléktalanok száma is, sokan önhibájukon kívül kerülnek ebbe a helyzetbe.

A plusz egy kávé mozgalom azzal indult, hogy egyes kávéházakban, melyek jól látható helyen kiteszik a mozgalomhoz tartozás emblémáját, lehetőséget adnak arra, hogy a vendégek saját fogyasztásukon felül még kifizessenek egy kávét egy tányér levest, félóra játékot a gyermekfoglalkoztatóban, fagyit, frizurakészítést vagy bármi mást, amit az arra rászoruló igénybe vehet. A mozgalomban résztvevő üzletek diszkréten jelzik azt, hogy éppen van náluk elfogyasztható étel, ital vagy igénybe vehető szolgáltatás.

A segítésnek ez a módja nem kínos se az adományozónak se az elfogadónak. Ezért is szeretnék, ha a megyében is többen csatlakoznának hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!