Veszprém

2013.04.11. 18:37

Utolsó alkalommal utazhattunk a Versbusszal

Felvidéki költők verseit hallhatták az utasok reggel a helyi járaton. Utoljára indult el a Versbusz.

Balla Emőke

Hetedik és egyben utolsó alkalommal indult útjára idén a Versbusz; színészek  művelődési központban, idősek otthonában, múzeumban és középiskolai kollégiumban tartottak előadást, rendhagyó irodalomórát.

Kora reggel a 4-es számú helyi járaton Varga Róbert újságíró, a Versbusz ötletgazdája köszöntötte az utasokat, szólt a költészet napi kezdeményezés céljáról. A Pannon Egyetem Felvidéki napok programjához kapcsolódva idén felvidéki kortárs költők verseit hallgathatták az utasok Módri Györgyi és Kőrösi Csaba, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek, valamint Hizsnyai Zoltán költőnek az előadásában.

Hizsnyai Zoltán örömmel csatlakozott a Versbusz programjához. Színészként kezdte pályafutását, színházban, baráti összejöveteleken sok verset mondott, majd maga is elkezdett verselni. A reggeli helyi járaton a Kis gőzmozdony születése és a Tűzoltók című verseit adta elő, a veszprémi színészek az ő, valamint Csehy Zoltán, Németh Zoltán, Tőzsér Árpád költők verseit mondták, de József Attila költeményei sem hiányoztak. Az utasok örömmel és lelkesen fogadták a költészet napi meglepetést.

A Városi Művelődési Központ országosan is egyedülálló programjának kezdetektől részesei Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó színművészek, akik Dávid Roland gitáros-énekessel együtt idén is verset vittek gyerekekhez és idősekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!