Veszprém

2013.06.05. 19:05

Nemzetközi sikerek

Nagy sikerekről, izgalmas nemzetközi tapasztalatokról és ígéretes tervekről számolt be Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatónője a szerdai sajtótájékoztatón.

Szálka Sarolta

Az igazgatónő tájékoztatott arról, hogy Kabóca Bábszínház alkotógárdája nagy sikerrel adta elő éppen 150. alkalommal az Ha Dede című produkciót Belgiumban, amely előtte már bejárta a világot. A kétnyelvű, zenés Gombolót a Small Size Big Citizens támogatásával hozták létre, szintén külföldön, most Limoge-ban láthatta a közönség.

Szántó Viktória, a színház dramaturgja és nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa elmondta, hogy ennek a szervezetnek jelenleg tizenkét ország a tagja, most még csak a Kolibri társulata képviseli hazánkat, ősztől a Kabóca is szeretne a tagok között lenni, ugyanis ennek köszönhetően külföldi színházakkal is aktívabb lehet a kapcsolat.

A bolognai La Baracca Társulattól tavasszal két vendégelőadást is láthat a veszprémi közönség. A legközelebbi esemény a Kabóciádé, amely idén megérte húszéves szülinapját. A kerek évforduló kapcsán húsz különböző kézműves foglalkozáson vehetnek részt a látogatók június 15-én és 16-án a veszprémi Kolostorok és kertek rendezvénytéren. A kétnapos fesztivál vendége lesz a Vaskakas és a Mesebolt Bábszínház, de fellépnek gyerekcsoportok is.

Újdonság a Kabóca-barátok, ők helyi híres személyiségek, akikkel a gyerekek játszhatnak, mesét hallgathatnak, táncolhatnak például, de izgalmas lesz a Kabócasziporkák címszó alatt futó projekt, melynek köszönhetően bábelőadás-részletekkel találkozhatunk úton-útfélen teljesen váratlanul.

Az esemény fővédnöke dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, védnöke Porga Gyula polgármester. Részletes programfüzet már elérhető a VMK-ban, ahova esős idő esetén beköltözik a fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!