Veszprém

2013.09.04. 07:29

Egy szál gitárral

A tavalyi sikeres debütálás után idén is megrendezi az akusztikus gitáron játszó előadókat a fókuszba helyező négynapos mini-fesztiválját a Pannon Egyetem a közművelődési titkársága.

Szabó Péter Dániel

Egy szál gitárral léptek színpadra, s adtak intim hangulatú koncerteket tavaly ősszel a rendezvényre meghívott előadók, s a tervek szerint szeptember 9. és 12. között sem lesz ez másképp. Ha az időjárás is engedi, márpedig ebben bíznak a szervezők, az egyetem B és J épülete között található hangulatos parkban állítanak fel egy színpadot, s itt lépnek a közönség elé a zenészek. Akkor sem kell azonban kétségbe esni, ha megjön az égi áldás, ez esetben az E épület kamaraterme ad otthont a fesztiválnak.

A fesztiválnak, amelynek ötlete az immár nyolc éves sikerrel zajló Gitáros esték című programsorozat kapcsán született meg. Az E kamarában havonta megtartott koncerteknek az évek során biztos tábora alakult ki, az itt megfordult gitárosok pedig örömmel jönnek az egyetemi közegbe, hiszen tudják, zeneértő közönség várja őket, mondta el Felföldi Gábor közművelődési titkár. 

A megzenésített verseket is játszó veszprémi Berzevici Zoltán idén is színpadra lép a fesztiválon (Fotó: Szabó Péter Dániel) 

Ennek megfelelően az idei felhozatal is jól ismert nevekből áll. Szeptember 9-én, a nyitónapon a fix kezdési időpontként megjelölt 19.30-tól a veszprémi Berzevici Zoltán és a Sopronból érkező, korábban az Eleven Hold zenekarban is muzsikáló Zselenszky Tamás zenél az érdeklődőknek.

Másnap a hazai pálya előnyét élvező Gyurácz Tamás és a budapesti, a 2012-es Utcazene Fesztivál szakmai díját is elnyerő Hangácsi Márton felel a jó hangulatért, míg szerdán a különleges orgánumú veszprémi gitáros Pető Ádám, valamint a pécsi Járai Márk zenél. A zárónapon, szeptember 12-én is érdemes lesz kilátogatni az egyébként ingyenes rendezvényre, hiszen a mindig kiváló hangulatú koncerteket prezentáló veszprémi Illésfalvi Iván és a fővárosból érkező egykori Utcazene Fesztivál-győztes Petruska András gitározik majd a nagyérdeműnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!