Veszprém

2013.09.12. 17:27

Nem épül nyilvános WC, győztek a lakosok

Nem épül telepített nyilvános WC a belvárosban, rendezvények idején mobil illemhelyet helyeznek ki, mondta Porga Gyula polgármester a városi önkormányzat csütörtöki közgyűlésén.

Balla Emőke

Több interpelláció és kérdés, egy sürgősségi napirendi pont foglalkozott az augusztus 28-i rendkívüli esővel, ami pár óra alatt esett, elárasztva a Budapest–Jutasi úti körforgalom alatti aluljárót, illetve a napokkal korábban átadott nemesvámosi kerékpárút aluljáróját.

A polgármester a testületi ülésen is megerősítette, ilyen mértékű eső tizenöt-húsz évente zúdul a városra, korábban 1996-ban okozott ekkora problémát, mint most. Hangsúlyozta, az önkormányzatnak sem a belvárosi aluljáró, sem a kerékpárút esetében nem keletkezett kára. A megyei könyvtár beázása miatt a tető teljes cseréjére van szükség, a közgyűlés sürgősségi napirendi pontként tárgyalta a Belügyminisztériumhoz benyújtandó vis maior támogatási kérelmet.

Az esőzéshez hasonlóan több képviselő foglalkozott a belvárosi rehabilitáció kapcsán általuk eltitkoltnak tartott illemhely kérdésével. Szerintük a korábbi terveken nem szerepelt a Cserhát 5. számú társasház közelébe tervezett WC, ám a polgármester ezt cáfolta. A városvezetés elfogadta a lakosok kérését és döntött arról, hogy az említett területen nem épül telepített nyilvános WC, rendezvények idején mobil illemhelyet helyeznek ki.

A téma tárgyalásánál a Lokálpatrióták Egyesületének tagjai egy „Nem kérünk WC-t a belvárosba!” feliratú molinóval fejezték ki tiltakozásukat.

A testület tárgyalta a költségvetés módosítását. Több képviselő is kérdezett arról, hogyan valósulhat meg az ingatlaneladásból tervezett bevétel. Az önkormányzat módosította a VFC Sport Kft.-vel való együttműködést, mivel a futballcsapat nem tudott bent maradni a másodosztályban, a korábban megszavazott 30 millió forint helyett csak 17 millió forint támogatást kap. A Futsal Club 15 millió forint támogatást kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!