Veszprém

2013.10.08. 19:28

Idősek megbecsülése

Veszprém – A szüleinktől kaptuk a legtöbbet, amire csak szükségünk lehet az életben: erkölcsösséget és tisztességet. Az a feladatunk, hogy ezt továbbadjuk.

Varga Domokos Péter

Halmay György önkormányzati képviselő köszöntötte ezekkel a szavakkal a szépkorúakat a Veszprémi Kistérség Egyesített Szociális Intézményének II. számú idősek klubjában az idősek hete alkalmából tartott rendezvényen. Az egyesített szociális intézmény nemrégiben kinevezett vezetője, Győri Piroska Leonardo da Vinci gondolatait idézte fel az öregségről. Az eseményen klasszikus magyar költők verseit közvetítette ihletetten Rórer Lászlóné, az egyik klubtag.


Az önkormányzat üdvözletét az időseknek Halmay György képviselő adta át (jobbról). Mellette a II. számú idősek klubjának vezetője, Kiss Hajnalka, valamint a Veszprémi Kistérség Egyesített Szociális Intézményének vezetője, Győri Piroska. Szemben ül velük a klub legidősebb hölgytagja, a 93 éves Reider Antalné (Fotó: Varga Domokos Péter)

 

A műsorban fellépett a Szilágyi iskolások Veszprémi Ifjúsági Néptáncegyüttese, majd Török Ernő, a klub tagja énekelt, hegedűn kísérte ifjabb Vass György, a Veszprém Városi Cigányzenekar vezetője. Az idősek klubja korábbi hagyományait követve köszöntötték a legidősebb tagjaikat is: a hölgyek közül a 93 éves Reider Antalnét, és két férfiút, Mészáros Jánost és Török Ernőt, akik egyaránt 81 esztendősek. A műsor végeztével ebéden láttak vendégül minden résztvevőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!