Veszprém

2013.10.09. 09:14

Nyitrán mutatkozott be Veszprém

A testvérvárosi kapcsolatok keretében kapott bemutatkozási lehetőséget Veszprém a szlovákiai nagyvárosban - tájékoztatta szerkesztőségünket Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője.

Győrffy Árpád

Szeptember utolsó napjaiban a Nyitrai Színházi Fesztivál keretében rendezték meg a Sister Cities Days nevű programot, aminek az idén Veszprém volt a központi szereplője. Az Andrej Bagar Színház előtti Svätoplukovo téren a városi Tourinform iroda két munkatársa kiadványokkal, apró ajándékokkal, koronahajtogatási lehetőséggel próbálta megismertetni az érdeklődőkkel Veszprém érdekességeit. A téren felállított központi színpadon és más játszóhelyeken három napon át zenés-táncos produkciók szórakoztatták a közönséget.

A képen Katarina Cepelakova, a Nyitrai Önkormányzat nemzetközi kapcsolatok referense egy veszprémi lufival (Fotó: Szabó Renáta)

Veszprém képviseletében a Felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központból a Bogdán Norbert Trió és az Uher Bálint Jazz Trió adott hangulatos koncertet Nyitra sétálóutcájának egyik éttermében. A négycsillagos Hotel Capital halljában Ladányi Tamás asztrofotós tizenkét, Veszprémről és környékéről készített fotóját láthatják az érdeklődők egy hónapon át.

Nyitra és Veszprém történelme számos ponton összefonódik, a Veszprémbe készülő Gizella királyné is megpihent Nyitra városában és kápolnát is építtetett ott. Mindkét város történelmi város, kulturális központ, így az egymás felé irányuló turizmusban is potenciál rejlik, érdemes erősíteni ezt az együttműködési területet - hangsúlyozta Bérczi Beáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!