Veszprém

2013.12.21. 19:00

Bitfaragók a veszprémi egyetemen

Veszprém - Utolsó fordulójához érkezett a Bakonyi Bitfaragó Bajnokság. Az első alkalommal megrendezett országos verseny döntőjén 12 középiskolásokból álló csapat vett részt.

Horák János

Az első két forduló versenyanyagait még otthonról tölthették fel a versenyzők, azonban most meg kell mutatniuk mit tudnak idegen pályán is. A diákok az előző fordulók során kiosztott oktatóanyagok tudásával felvértezve ragadhattak billentyűzetet, és programozhattak tableten és telefonon is futtatható alkalmazásokat szombaton a Pannon Egyetemen.

Dávid Ákos, az egyetem műszaki informatika karának oktatója és a rendezvény egyik szervezője elmondta, a verseny egy virtuális hegymászás. A diákok többféle nehézségű részfeladatot kaptak, és maguk dönthették el, hogy lassan de biztosan haladnak, vagy bevállalják a rizikósabb, de több ponttal kecsegtető utat. Így a tudás mellett sokat számított a taktikai érzék is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!