Veszprém

2014.02.12. 16:14

Aláírást gyűjtenek a gyed extra védelmében

A család, a gyerek a legfontosabb a kormány politikájában, a gyed extra bevezetése őket segíti. A Fidesz aláírásgyűjtést kezdeményezett a gyed extra védelmében.

Balla Emőke

A kormány január 1-től vezette be a gyed extrát, ami több ponton könnyíti meg a gyermeket vállaló és nevelő családok helyzetét: gyed és gyes mellett is szabadon lehet munkát vállalni, a gyedet, gyest akkor is folyósítják, ha újabb gyermek születik, a diplomás vagy még egyetemista fiatalok is jogosultak a gyedre. Veszprém megyében 1941-en veszik igénybe a gyedet, köztük 1926 hölgy, mondta Kontrát Károly a szerdai veszprémi sajtótájékoztatón. Veszprém megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje hozzátette: céljuk, hogy erről a lehetőségről tudjon minden gyermeket nevelő vagy gyermeket váró édesanya, éljen vele, vegye igénybe. A kormány politikájában a család, a gyermek az első, ezért tartja fontosnak a családi adózást, a szociális juttatásokat. Ahogy a rezsicsökkentésért is aláírásokat gyűjtöttek - két és fél millióan írták alá a támogató íveket -, úgy most a gyed extra védelmében gyűjtenek aláírásokat.

Brájer Éva, a Fidesz Nőtagozatának elnökségi tagja elmondta, a támogató aláírásokat online módon lehet leadni, de megtehetik személyesen is, a Fidesz irodákban. Az aláírás megerősítése a kormány politikájának, az áprilisi választásig tart. Ő is hangsúlyozta, a Fidesz számára a család az első. Ennek bizonyítására törekedtek az elmúlt négy évben és ezt a politikát szeretnék folytatni a választás után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!