Veszprém

2014.06.13. 16:40

Hurrá, szünidő!

Veszprém - A táblákra felkerült a várva várt szó, az iskolapadok mától üresen árválkodnak, a diákok nagy örömére megkezdődik a nyári szünidő. A Hriszto Botev Általános Iskolában sportnappal búcsúztatták a tanévet.

Június 14-étől hivatalosan is elkezdődik a vakáció, mely kifejezés minden iskola tantermében ott díszeleg a táblákon. Nincs ez máshogy az idén negyvenéves Botev iskolában sem, ahol az utolsó napon a ballagást követően a szokásos sportnappal zárták a tanévet. Tanár és diák foci-, kézilabda-, és röplabda-mérkőzések zajlottak.

A Botev iskolában rengeteg ügyességi vetélkedő is szerepelt a programban, a nap végén pedig a szülők fagyival vendégelték meg a gyerekeket. Róka József igazgató elmondta, fontosnak tartja a színvonalas sporttevékenységeket az intézmény falain belül és büszke a diákok teljesítményére. A Botev például régóta híres Papréti Emese tornacsapatainak sikerei miatt és annak ellenére, hogy idén összevonták a versenyzői és amatőr együttesek versenyét, minden indulójuk az első tízben végzett az országos diákolimpián. Remekül teljesített két kézilabdás csapatuk, melyek szintén a fináléban szerepelhettek, de számos egyéni sportágban is jelentkeztek sikerekkel, így atlétikában és úszásban is volt tanulójuk, aki az országos döntőn képviselte az iskolát. A Botev a tanulmányi eredményekkel is kitűnik az iskolák mezőnyéből, a nyolcadikosok többsége nívós középiskolákban tanulhat tovább szeptembertől. A kötelező kompetenciaméréseket is komolyan veszik, személyre szabott tételes kiértékelést készítenek diákjaikról, akik az országos tanulmányi versenyeken megmutatják felkészültségüket.

Az iskola ugyan bezár szeptember 1-ig, de a pedagógusok gondoskodnak a gyerekek nyári elfoglaltságairól is, tábort szerveznek egy osztrák kisvárosba, Lackenhofba, a franciát tanulóknak Balatoncsicsóra, de lesz torna és sporttábor is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!