Veszprém

2014.06.01. 12:34

Másokért dolgoznak

Veszprém - Több európai országból érkeztek vendégek a veszprémi Zonta klub fennállásának huszadik évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségre.

G. Takács Mária

A Dubniczay palotában dr. Kriskóné Szabó Etelka, a Zonta klub veszprémi elnöke köszöntőjében elmondta, hogy húsz éve 22 lelkes hölgy alapította az Amerikában 1911 óta működő nőszervezet veszprémi jótékonysági klubját. Kiemelte, hogy a klubtagok nem csak együtt dolgoznak másokért, hanem valamennyien barátok.

Brányi Mária alpolgármester elismerően szólt a húsz éve jótékonykodó, civil szervezetről. Gertraub Ribitsch, az európai 14-es körzet kormányzója áttekintette a nemzetközi mozgalom évszázadát, megjelölve azokat az értékeket, amelyekért érdemes küzdeniük a zontiánoknak.


Gertraud Ribitsch, a Zonta világszervezet 14-es körzetének kormányzója az elmúlt időszak nemzetközi programjairól beszélt (Fotó: Nagy Lajos) 

Dr. Kristóf Mihályné a magyarországi klubok elnökeként vehette át Brányi Máriától a Pro Meritis díjat. A díjazott hangsúlyozta, az önkéntességet egyetlen módon, az erkölcsi elismeréssel lehet méltón jutalmazni, majd megtudtuk tőle, hogy a veszprémi Zonta klub évek óta támogat egy ötgyermekes, devecseri roma családot, akik a vörösiszap-katasztrófában elvesztették az otthonukat.

 

A veszprémi klub ötletadó alapítója, Horváthné Farkas Bea képekkel illusztrált előadásában visszatekintett a kezdetekre, az elmúlt húsz év eseményeire. Örömmel tudatta, hogy az alapítók közül hárman még aktív tagjai a klubnak. Zoób Kati divattervezőtől, a rendezvény fővédnökétől megtudtuk, hogy sümegi születésű kislányként, diákként sokat járt álmai városában, a megyeszékhelyen. Ezért örömmel jött Budapestről a szülőföldjére a klub meghívására. Ezt követően Dr. Hortobágyi Ildikó, a Pannon Egyetem docense Médiatudatosság a 21. században címmel tartott érdekes előadást.

A jubileumi megemlékezést Szécsi Lőrinc gitárműsora és a Pannon Egyetem néptánc csoportja színesítette, majd este a Petőfi Színházban Palya Bea és a Snétberger tehetségkutató központ jótékonysági koncertjével zárult a rendezvénysorozat. A bevételt a felsőörsi intézménynek ajánlotta fel a Zonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!