Veszprém

2014.06.21. 16:50

Változatos kulturális programok a Múzeumok éjszakáján

Veszprém - Rendhagyó tárlatvezetések, zenei programok és Szent Iván máglyájának megrakása is szerepelt az idei Múzeumok éjszakája rendezvények között a megyeszékhelyen.

Marton Attila

 

A Laczkó Dezső Múzeum és a Művészetek Háza délutántól éjszakáig számos kulturális programot kínált. Vass László műgyűjtő, cipőtervező a bőr kiválasztásától a lábbeli elkészítéséig beszélt a cipőkészítés fortélyairól a Modern Képtárban, ahol később múzeumpedagógiai foglalkozások kezdődtek, miközben az udvaron zenészek improvizáltak, a Hősök kapuja teraszán pedig egy óriási papírt terítettek le, amelyre kicsik és nagyok kezdtek el rajzolni. A múzeumkertben - ahol játszóház és kirakodóvásár is várta délutántól az érdeklődőket - honfoglalás kori íjakkal is célba lőhettek a kalandvágyók, miközben a talpalávalót a Barátok zenekar húzta, a kiállítóterekben pedig a múzeum állandó és ideiglenes tárlatait mutatták be.

Fotó: Nagy László

Este koncertek és dj színesíti a zenei palettát a Dubniczay-palotában, míg a múzeumkertben a Kabóca Bábszínház és a Kis-Bakony Táncegyüttes ad műsort. A programok talán leglátványosabb elemeként sötétedéskor Napkereket indítanak a múzeumkertből, amelyet egészen a Dubniczay-palotáig gurítanak, ahol megrakják Szent Iván máglyáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!