Veszprém

2014.08.27. 15:50

A látogatóknak szánt csemege

Idén is csatlakozik az országos Állatkertek Éjszakája rendezvényhez a veszprémi állatkert.

Marton Attila

Az immár harmadszor életre hívott programban meghosszabbított nyitva tartással, 9 és 20 óra között várja látogatóit augusztus 29-én, pénteken a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, közölte Török László igazgató. Hozzátette, a veszprémi állatkertben augusztus utolsó péntekén is megtekinthetőek a mindig népszerű látványetetések, így az ormányos medvék, a gyűrűsfarkú makik, a vörös varik, a tapírok, a csuklyásmajmok és a kapibarák etetését is megfigyelhetik a vendégek, miközben érdekességeket hallhatnak az adott állatfajról. A látványetetések mellett az érdeklődők láthatják Zurit, a kiszsiráfot, aki már a struccokkal és fajtársaival galoppozik a szavanna kifutón, valamint a március elején született tevecsikót, Félixet is.



A gyűrűsfarkú makikat is a látogatók előtt etetik meg pénteken (Fotó: Veszprémi Állatkert)

A rendezvényt a Magyar Állatkertek Szövetsége szervezi, idén tizenkét magyarországi helyszínen. A veszprémi állatkert mellett a fővárosban három helyen, valamint Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón és Szegeden is várják a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!