Veszprém

2014.10.16. 19:20

Megyegyűlés: Tíz hely a Fideszé, hét jutott az ellenzéknek

Veszprém – Nyugodtabb, hosszabban tartó építkezés ideje jöhet el mind a megyei közgyűlés, mind a települési önkormányzatok életében, a képviselők és polgármesterek pihenőideje viszont letelt.

Balassa Gergő

– Ettől a héttől már munka van – emelte ki a Fidesz megyei választmányának elnöke sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán elmondta, minden képviselőnek a választók felé tett ígéreteket, a település fejlesztését és a közösségépítést szem előtt tartva kell dolgoznia a következő időszakban, majd hozzátette: levonják a tanulságokat a választásból. A választmányi elnök úgy fogalmazott, szinte megismételték a 2010-es választás sikerét, de nagy meglepetésként élték meg a tapolcai polgármesteri tisztség elvesztését. – Az leolvasható a politikai palettáról, hogy az MSZP és a Jobbik a másik két erő ebben a megyében, de itt a Fidesz több szavazatot kapott, mint az összes többi párt együttvéve – tette hozzá a megyei helyzettel kapcsolatban.

Kovács Zoltán kijelentette: a megye meghatározó politikai ereje a Fidesz, a kormánypárti színekben induló polgármesterek száma kettővel csökkent a 2010-es választási eredményekhez képest, a Balaton-part települései is jól szerepeltek.


Kovács Zoltán (balról) bejelentette, Polgárdy Imrét (jobbról) javasolják a megyei közgyűlés elnökének ( Fotó: Penovác Károly)

A megyei önkormányzat munkájával kapcsolatban megjegyezte, a 2014 -2020 közötti európai uniós ciklusban 21,5 milliárd forint felosztásáról kell döntenie a megyei közgyűlésnek. A Fidesz javaslata az lesz, hogy Polgárdy Imre legyen a közgyűlés új elnöke, tette hozzá Kovács Zoltán.

 

- A Fidesznek a megyében sikerült abszolút többséget elérnie, 53 százalékot szereztek, ez a megyei közgyűlésben tíz helyet jelent az ellenzéki héttel szemben. A saját értékrendünk szerint dolgozhatunk - húzta alá Polgárdy Imre. A megyei közgyűlés alelnöke megjegyezte, az abszolút többség értelmében nem kell egyezkedniük és alkudozniuk az ellenzéki pártokkal: feltételezem, hogy ők is a megye érdekeit szeretnék szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!