Veszprém

2014.11.12. 09:18

Ambu-babát adományozott a Zonta Club a Dózsa iskolának

Veszprém – Az újraélesztésről tanulhattak a Dózsa György Általános Iskola diákjai rendhagyó biológia órán.

Kutasi Zsófia

A nyolcadik a-osztályos tanulók próbálhatták ki elsőként az ambu-babát, melyet a Zonta Club adományozott az iskolának.

- Ha csak egyszer kerül valaki olyan helyzetbe, hogy meg tud menteni egy életet, akkor már megérte – fogalmazott Lengyel Károly igazgató az ambu-baba átadásán.

A diákoknak az újraélesztést Licsárné Hegyi Erika iskolai védőnő mutatta be, majd a gyerekek is kipróbálhatták az ambu babát. A közel hatvanezer forint értékű eszköz azért is praktikus, mert visszajelzést ad az újraélesztésről, a diákok így láthatják, mikor alkalmazzák rajta megfelelően a technikát.


A diákoknak az újraélesztést Licsárné Hegyi Erika iskolai védőnő mutatta be, majd a gyerekek is kipróbálhatták az ambu-babát
Fotó: Penovác Károly

Az iskola tanárainak tavaly tanfolyamot tartottak arról, hogyan lehet vészhelyzetben segítséget nyújtani, ekkor merült fel az ötlet, hogy a diákok is tanulhassanak az újraélesztésről. Sulákné Hontai Mária a Zonta Club veszprémi elnöke kiemelte, magánszemélyek személyi jövedelemadójából felajánlott 1%-ából van lehetőség az adományozásra, amely ebben az esetben az oktatáshoz járul hozzá.

Kristófné Mihályné, a Magyarországi Zonta Clubok leköszönő elnöke adománylevelet nyújtott át Lengyel Károlynak.

Az iskola tervei között szerepel, hogy újraélesztési tanfolyamot indítanak a diákoknak és a tanároknak is, melynek hasznos eszköze lesz az ambu-baba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!