Veszprém

2014.11.14. 19:42

Átadták a Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban

Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető vehette át pénteken a Veszprémi Petőfi Színházban a Bujtor-emlékgyűrűt, melyet a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított az öt évvel ezelőtt elhunyt színművész-rendező Bujtor István özvegye.

A színházi háttérmunkásoknak járó elismerést Bujtor István színművész özvegye, Bujtor Judit négy éve alapította férje emlékére, aki 2008/2009-es évadban a Petőfi Színház igazgatója volt. Az elismerést a teátrum dolgozóinak titkos szavazatai alapján ítélik oda tájékoztatta a Naplót Varga Róbert, a teátrum sajtófőnöke. Oberfrank Pál, a színház igazgatója rövid köszöntőjében arról beszélt pénteken este, hogy Bujtor István emlékét őrzi a társulat, szellemisége áthatja az intézmény falait, s ennek a gyűrűnek az évenkénti átadása is erősíti mindezt.

Az ünnepségen Bujtor Judit hangsúlyozta, hogy a színészeknek számtalan díjat alapítottak, de a háttérben dolgozóknak nem létezett hasonló elismerés Veszprémben. Hozzátette, a díjat negyedik alkalommal nyújtja át és úgy véli, az elismerés méltó módon őrzi férje emlékét.

- István igazi csapatjátékos volt, tudta, a siker kulcsa az, hogy a legkisebb csapágy is illeszkedjen. Képes volt motiválni a körülötte élőket, és minden színházi ember munkáját nagyra tartotta - mondta Bujtor Judit az elismerés átadásakor. Az arany pecsétgyűrű közepébe Bujtor István arcképét foglalták.

A díjazott az emlékgyűrűvel Fotó: Nagy Lajos

A díjazott Kellerné Egresi Zsuzsanna húsz éve dolgozik a színházban. Ahogy megfogalmazta: megtiszteltetés számára, hogy ilyen módon értékelik a munkáját és köszöni mindezt az összes kollégájának, akikkel együtt dolgoznak a színházért, az előadásokért és a nézőkért.

Az elmúlt években Somogyi György fővilágosító, Török Virág kellékes és Petrik Péter lakatostár-vezető vehetett át Bujtor-emlékgyűrűt a Veszprémi Petőfi Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!