Veszprém

2014.11.09. 20:05

Adománygyűjtő akció, közös cél a versenyzongora

A versenyzongora vásárlására indult kezdeményezéshez immár számos támogató csatlakozott, akik fontosnak tartják a város zenei életének gyarapítását.

Kutasi Zsófia

A zongora Veszprémnek adománygyűjtő akció a Veszprémi Turisztikai Egyesület és a Veszprémi Hangversenyteremért Közhasznú Alapítvány szervezésében indult, melyen a harmincmillió forint értékű zongora megvételéhez immár több mint hétmillió forint gyűlt össze.

A Művészetek Háza a Turisztikai Egyesület tagja, és aktív résztvevője az akciónak. Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója lapunknak elmondta, sok szálon fut a gyűjtés; az egyik kiemelt esemény a művészeti aukció lesz, mellyel művészek is támogatják a kezdeményezést.

– Mindig jó, ha van közös cél. A kezdeményezéssel a művészek nagyvonalú gesztust tesznek. Aki az aukción vásárol, egyrészt hozzájárul a versenyzongora árához, másrészt hozzájut egy műalkotáshoz, így lesz egy személyes és értékes emléke – fogalmazott az igazgató, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben alkalom nyílik arra is, hogy a zenészek támogassák a képzőművészeket.

A kezdeményezés arca, Kováts Péter, a Mendelssohn Kamarazenekar karmestere és az akció logója (Illusztráció: archív)

A versenyzongora megvásárlását egy minőségi lépésnek értékelte, amely hozzájárul Veszprém eddig is gazdag zenei életének további fejlődéséhez, hiszen olyan művészeket is meg lehet majd hívni, akiknél szem-pont az, hogy világszínvonalú hangszeren játszhatnak.

Markovszky György szintén a támogatók között szerepel. Mint mondta, a közösség építése nagyon fontos egy város, így Veszprém életében is. A versenyzongora egy komoly közösségteremtő eszköz is lesz egyben, mely hozzájárul a város kulturális és civil életének fejlődéséhez. Akik részt vesznek a gyűjtésben és adakoznak, hozzájárulnak mindehhez. A kezdeményezésnek ezért több szempontból is nagy jelentősége van. Kiemelte, elsősorban azoknak kell a támogatásban szerepet vállalniuk, akik megengedhetik maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!