Veszprém

2014.12.19. 15:05

Betlehemes műsor - Az Örömhír óvodába járó kicsik is készülnek karácsonyra

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda három csoportja – Napsugár, Bárányka, Margaréta – adott műsort az adventi délutánon.

Balla Emőke

Az idén hároméves Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda sok programot szervez az intézménybe járó kicsiknek. A Napsugár csoportban ősszel családi biciklitúrára hívogatták a gyerekeket és szüleiket a Kolostorok és kertek rendezvénytérre. Egy őszi délelőtt elsétáltak az óvoda közelében felállított kilátóhoz. Meghívást kaptak a Március 15. úti könyvtár által szervezett irodalmi délelőttre. A Margaréta csoportos óvodásokkal és szüleikkel csoport-összekovácsoló délutánt tartottak a Maugli játszóházban. Az egészséges életmóddal kapcsolatos foglalkozás keretében a kicsik ellátogattak a veszprémi piacra, zöldségsalátát készítettek, zöldség–gyümölcs boltot „nyitottak” a csoportszobában. A Március 15. úti könyvtárba a Margaréta csoportosok is szívesen látogattak el, zenét hallgattak, verset mondtak. A Bárányka csoport óvodásait és szüleit ősszel a Szerelem-szigetre invitálták egy közös családi sétára, a gyerekek faleveleket, vadgesztenyét gyűjtögettek. A Bárányka csoportos óvodások sem hagyták ki a könyvtári programot, a Kabóca házikóban pedig diavetítés, mesehallgatás, kreatív játékok várták a kicsiket. A hagyományos lombsöprő délutánon a három csoport szülői egymással versengve gyűjtötték a lehullott leveleket, a legtöbb zsákot megtöltő Bárányka csoport társasjátékot kapott jutalmul.

Novemberben a kicsik az állatkertbe, a nagyobbak Budapestre kirándultak. A Országházban a gyerekek ámulva csodálták a díszes folyosókat, koronázási ékszereket. Ebéd után a Minipoliszba, a játékvárosba látogattak, tájékoztatott Rádóczy Ágnes óvodavezető.

Decemberben Joulupukki, a finn Mikulás ismét fogadta az Örömhír óvodásokat, ezen a héten pedig adventi délutánt szerveztek az intézményben, ahol műsort adtak az óvodások, kézműves foglalkozáson vehettek részt, meghallgatták Isó Dorottya lelkész áhítatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!