Veszprém

2014.12.01. 19:55

Sokadszorra ünnepli a Waldorf-óvoda András napját

Veszprém - Nagy hagyománya van az András-nap ünneplésének a Csillagvár Waldorf Óvodában, ugyanis már több alkalommal rendeztek vásárt ebből az alkalomból.

Heffler Péter

Tankovicsné Elek Valéria óvodavezető elmondása szerint ezzel zárják a karácsony előtti zajos időszakot és kezdik meg az elcsendesedést, készülődést adventre.

Ilyenkor rendszerint nem csak természetes anyagokból készült termékekkel, hanem kézműves műhelyekkel, a szülők bábjátékával várják a kicsiket és szüleiket. Sőt, első alkalommal az óvoda biotermékeket is népszerűsített, így lekvárokat, krémeket, teljes kiőrlésű kenyereket lehetett kóstolni.

Somlai Gellért már kora reggel a második csizma figuránál járt
Fotó: Heffler Péter

A vásárfiát úgynevezett aranytallérokkal lehetett megvásárolni. Az így befolyt összegből a Veszprémi Waldorf Pedagógiai Alapítvány játékokat és mindennapi használati eszközöket tud vásárolni a csoportoknak.

Arra pedig, hogy a gyerekek mennyire élvezték a napot, ékes példa, hogy az ovisok mellett Somlai Gellért (volt óvodás) is mosolyogva nyilatkozott a Naplónak, miközben le sem vette tekintetét a készülő csizma figuráról azon a reggelen már a másodiknál járt, pedig még csak kilenc óra volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!