Veszprém

2015.01.14. 12:44

Utak újulhatnak meg Veszprémben

A város költségvetésének februári elfogadása után derül ki, mely utcák újulhatnak meg idén a Dózsavárosban.

Marton Attila

Olvasóink jelezték, bár a Dózsaváros folyamatosan szépül, és újítják fel a házakat, de az utak állapota hagy kívánnivalót maga után. Arról, hogy az önkormányzat tervez-e útfelújításokat a közeljövőben, Hegedűs Barbarát, a városrész önkormányzati képviselőjét kérdeztük.

- Az önkormányzat több útról is tud Dózsavárosban, Jutaspusztán és Csererdőn is, amelyeket rendbe kell hozni – fogalmazott a képviselő. Hozzátette, mindhárom városrészben a tervezésnél tartanak, akad olyan utca, amelynek felújításáról költségterv is készült, azonban jelenleg egyeztetések folynak még az ütemezésről, vagyis hogy mely fejlesztést mikor tudják elkezdeni.

Az, hogy mely utakon és mikor kezdődhetnek meg a munkálatok, a város költségvetésétől függ, amely szintén tervezési szakaszban van. A város egyelőre az államtól kapott 800 millió forintos támogatás felhasználásáról sem döntött még, ezt a korábbi információk szerint közterületek és utcák felújítására fordítja majd az önkormányzat.

A közgyűlés februárban fogadhatja el a város 2015-ös költségvetését, így leghamarabb február végén, márciusban derül ki, hol indulnak meg a helyreállítási munkák, jegyezte meg Hegedűs Barbara. Azon dolgozom, hogy minél hamarabb és minél látványos fejlesztések valósuljanak meg mindhárom városrészben, s ezek között az útfelújítások előnyt élveznek, tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!