Veszprém

2015.02.19. 18:25

Döntött a választási bizottság

Több kérdésben is döntött a helyi választási bizottság csütörtöki ülésén.

Balla Emőke

A Bősze Ferenc független országgyűlési képviselőjelölt által benyújtott kifogás esetében a bizottság megállapította a jogszabálysértés tényét, tájékoztatott Földesi Csaba, a választókerületi választási bizottság elnöke. A bizottság határozatával elmarasztalta Kész Zoltánt, megállapította, hogy a február 15-i a kampánygyűlésen elhangzott szónoklat és az általa kiosztott szórólap megsértette a választási eljárás alapelvét, mert mindkettő alkalmas volt a választók megtévesztésére. A bizottság érdemben vizsgálta, de elutasította Bősze Ferenc kifogását Varga Mihály miniszter szavazásra biztató telefonjaival kapcsolatban, nem állapítható meg a jogszabálysértés. Hasonló döntés született a szintén általa benyújtott, a Fidesz szórólapjait kifogásoló kérelem esetében is.

Az Összefogás Párt, plakátokkal kapcsolatos kifogását a választási bizottság érdemi vizsgálat nélkül elutasította, mert az nem tartalmazta a jogszabálysértés megjelölését. A Kész Zoltán által benyújtott, a vele kapcsolatos, főként az egyetemi városrészben megjelenő falragaszokkal kapcsolatos kifogást a bizottság elutasította, nem történt jogszabálysértés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!