Veszprém

2015.02.05. 16:50

Macskatetem az utcán - Megfagyott, majd kiolvadt, és most bűzölög

Csaknem két hónapja fekszik egy elhullt macska a veszprémi külvárosban, jelezte olvasónk.

Marton Attila

Szirányi Imre fotográfus, aki felvételeket is készített a tetemről, azt írta, a macskát belepte a hó, meg is fagyott, mára pedig kiolvadt, és a tetem bűze lengi be a környéket. Úgy véli, az állat nem magától pusztulhatott el, igaz, nem tudja azt sem, ki vetemedhetett erre a tettre. Hozzáteszi, tudja, hogy sokkal fontosabb a belváros, de ez is a város része.

Fotó: Szirányi Imre

Kovács Zoltán, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetője érdeklődésünkre elmondta, ha közterületen talál valaki egy elhullt állatot, akkor a közterület-felügyeleten kell bejelentenie a 88/549-346 és a 88/549-345-ös telefonszámokon. A felügyelet munkatársa az információt továbbítja a gyepmesternek, aki kiszáll a helyszínre, és begyűjti, majd kiszállítja a tetemet a gyepmesteri telepre. Az elhullt állat ott egy gyűjtőedénybe kerül, amit hetente ürítenek, a tetemeket onnan egy fehérje-feldolgozóba viszik.

Az irodavezető hozzátette, a veszprémi közterület-felügyelet az önkormányzati közterületen talált elpusztult állatok esetén tud segíteni, ha a városon kívül talál valaki egy tetemet, azt a Magyar Közúthoz kell bejelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!