Veszprém

2015.03.04. 18:45

Pro Meritis-érem Szedlák Juditnak

Veszprém - Pro Meritis-emlékérmet vehetett át Szedlák Judit Brányi Mária alpolgármestertől szerdán a városi művelődési központban.

Marton Attila

Az elismerést a nyugdíjasklub-vezetők fóruma előtt adták át.

Szente József, a klubvezetők elnöke laudációjában elmondta, a kitüntetett tíz éven át vezette a Rátót Mátyás Nyugdíjasklubot. Nyugdíjazása előtt évtizedeken keresztül védőnőként dolgozott Ózdon. Gyulafirátótra a kilencvenes évek elején került, hamarosan a nyugdíjasklub hagyományőrző csoportjában kezdett tevékenykedni, a városrészi kulturális rendezvényeken is aktívan részt vett.

Vezetése alatt a nyugdíjasklub számos elismerést kapott, köztük 2011-ben a nyugdíjas egyesületek országos művészeti vetélkedőjén elért második helyezést Balatonfüreden. Az évek során megannyi kirándulást szervezett, valamint a településen is aktívak, például gondozzák Batthyány Lajos szobrát. A klub 20. és 25. évfordulóján munkájukat bemutató kiállítást szerveztek.

A Pro Meritis-díjat a veszprémi önkormányzat közgyűlése a város anyagi, szellemi és művészeti értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért végzett tevékenységért ítéli oda. A díjazott oklevelet és emlék-érmet kap. Az ünnepségen közreműködött Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház művésze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!