Veszprém

2015.03.11. 16:40

Zrínyi Ilona matematikaverseny

Veszprém - A Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulóján a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, a Lovassy László Gimnázium és a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola lettek a legeredményesebbek.

Balla Emőke

Zrínyi Ilona matematikaversenyt a kecskeméti Mategye Alapítvány szervezi.

A verseny első fordulóján 65 005 diák oldotta meg a feladatokat. A résztvevők közül 15 313-an voltak határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági) magyar diákok. Veszprém megyében hét város tíz iskolájában rendezték a megyei fordulót, 1307 résztvevővel, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára megyei szervező.

Az eredményhirdetésen a legjobbakat díjazták. Csapatversenyben minden évfolyamon a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola és a Lovassy László Gimnázium tanulói végeztek az élen. Egyéniben első helyezett a másodikos Csomai Zsófia Rozi (Kossuth iskola), a harmadikos Bálint Balázs (Kossuth iskola), a negyedikes Morvai Levente Mátyás (Kossuth iskola), az ötödikes Makarész Dóra (Kossuth iskola), a hatodikos Engi Viktória Éva (Kossuth iskola), a hetedikes Raffai Richárd (Vörösberényi Általános Iskola) és a nyolcadikos Korcsog Adél (Kossuth iskola). Szakközépiskolai kategóriában első helyen végzett a kilencedikes Nagy Viktória (Veszprémi Közgazdasági), a tizedikes Hajdu Norbert (Pápai Gazdasági Szakképző), a tizenegyedikes Selesznák Mónika (Veszprémi Közgazdasági) és a tizenkettedikes Megyeri Marcell (Veszprémi Közgazdasági). A gimnáziumi kategória legjobbjai: a kilencedikes Döbröntei Dávid (Pápai Türr gimnázium), a tizedikes Stark Patrícia (Veszprémi Lovas-sy), a tizenegyedikes Kósa Bendegúz (Veszprémi Lovassy) és a tizenkettedikes Boross Tünde (Veszprémi Lovassy).

A harmadik évfolyam legjobbjai: Fogarassy Kristóf (Rózsa úti), Bálint Balázs (Kossuth) és Matusz Levente (Kossuth iskola) Fotó: Kállay Tamás

Az iskolák közti pontverseny alapján az általános iskolák közül legeredményesebb a veszprémi Kossuth iskola, második a herendi, harmadik a füredi Radnóti iskola. A közép-dunántúli régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziuma a veszprémi Lovassy, második az almádi Magyar Angol Tannyelvű Gimnázium. A régió legeredményesebb szakközépiskolája a Veszprémi Közgazdasági és Közigazgatási, harmadik a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!