Veszprém

2015.04.13. 16:38

Esőzés után a szántóföldekről csapadékvíz zúdul a Baláca sori ingatlanokra

Veszprém - Nagyobb esőzéskor özönvízszerű csapadék áraszt el több telket is a Baláca soron, jelezte olvasónk. Szerinte az önkormányzat feladata lenne a probléma megoldása, a városháza szerint magánterületen fut a víz elvezetésére szolgáló, mára betemetett árok.

Marton Attila

- A veszprémi ingatlanunk felett lévő önkormányzati területek vízelvezetését az önkormányzat többszöri kérésünk ellenére sem oldotta meg, noha erre jogszabály kötelezi. Emiatt egy hevesebb esőzés után pataknyi csapadékmennyiség zúdul ingatlanjainkra, több helyen kárt téve bennük - panaszolta Bíró Renáta olvasónk.

Akadálytalanul zúdul az ingatlanokra a víz egy kiadósabb eső után, mert betemették az árkot
Fotó: Bíró Renáta

A problémával megkerestük a veszprémi önkormányzatot. Kovács Zoltán város-üzemeltetési irodavezető a Napló érdeklődésére elmondta, a Baláca soron található telkeket egy meredek domboldalon alakították ki. Amikor a területet a nyolcvanas években építési telkekre osztották, egy úgynevezett övárkot építettek ki a telkek felső végében. Ezt a mélyedést azonban a lakók egy része időközben betemette: pedig ez az árok szolgálna arra, hogy az ingatlanok feletti szántóföldekről érkező, olykor valóban tetemes mennyiségű vizet elvezesse, magyarázza az irodavezető. A telkek között levezető árkokat is kiépítettek, a lakók egy része azonban ezeket sem tartotta karban, így ma már akadálytalanul folyik az esővíz a telkekre.

Az iroda munkatársai többször jártak a helyszínen, ahol mindössze a víz okozta problémákat tudták megállapítani: az önkormányzat ugyanis tehetetlen, mert az egykori árok magánterületeken van, a városhoz egy mindössze négy-öt méter széles út tartozik a telkek végében, a víz azonban nem ezen a részen gyűlik össze, hanem a szántóföldekről érkezik és folyik át ezen az úton. - Az elmúlt időszakban többször jeleztük a lakóknak, hogy mi okozza a problémát, és hogy az árok karbantartása az ő feladatuk lenne, tette hozzá az irodavezető.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!