Veszprém

2015.04.30. 18:13

Orbán Imre: Az elmúlt 25 év nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Veszprém - Az elmúlt 25 év nem hozta meg a vidék számára a várt fejlődést és életszínvonal-emelkedést – hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Szám Dorottya

Orbán Imre, a Jobbik Veszprém megyei elnöke a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén felmerült kérdésekről, a közúthálózatról és a közösségi közlekedés fejlesztéséről beszélt. Elmondta, hogy a testület 16 napirendi pontot, egy napirend előtti felszólalást, egy interpellációt és egy kérdést tárgyalt. Napirend előtti felszólalásában kifejtette, hogy az elmúlt 25 évben nem történt jelentős előrelépés a Veszprém megyei közúthálózat és a közösségi közlekedés fejlesztésében.

- Nincs egy éve, hogy a megyei közgyűlés előtt olyan mondatok hangzottak el, hogy egy vagy maximum két átszállással el lehet jutni Budapestre bármelyik megyénkbeli településről. Továbbá minden megyebeli településről három-három járat fog közlekedni a megyeszékhelyről, illetve vissza. Kuriózumként kiemelte a pápától tíz kilométerre fekvő Gecse községet, ahonnan a Pápára való utazás vasárnaponként két órába is telhet – nyilatkozta.

Ferenczi Gábor, Devecser jobbikos polgármestere sajnálatosnak nevezte, hogy településükön a 8-as számú főút fejlesztése 2020 után valósulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!