Veszprém

2015.04.01. 10:59

Országos versenyt nyertek a SÉF iskola tanulói

Az iskola diákjai nemrég megint megnyertek egy versenyt. Méghozzá az országos Schnitta Sámuel gasztronómiai megmérettetésen lettek elsők.

Prevics Éva

A Veszprémben tartott kihíváson hét régió vendéglátóipari középiskolája küldte el legígéretesebb végzőseit, akik azt mutatták meg, milyen szinten sajátították el a szakmát. A csapatok két pincér, két szakács és egy cukrász tanulókból álltak.

Az iskola országosan is kiemelkedő tárgyi feltételeket biztosít a tanulóknak, a tankonyha, tancukrászda és tanétterem a legmodernebb eszközökkel felszereltek. A tanulók tehát élesben sajátíthatják el a szakmát. A diákok külföldi gyakorlati helyekre is utazhatnak, rendszeresen mennek Németországba és Ciprusra is, ahová általában a gyakorlati idő letelte után is visszavárják őket - mondta a Naplónak Klock Erzsébet, az intézmény szakmai munkaközösség vezetője

A külföldi partnerek nagyon meg vannak elégedve a magyar diákokkal, szakmai ismereteiket, kitartásukat, állóképességüket és nyelvtudásukat dicsérik. De a  SÉF-ből kikerült szakemberek itthon is keresettek. Ma már szinte nincs olyan Veszprém megyei vendéglátóhely, ahol ne dolgozna legalább egy volt SÉF-es diák.

Kapcsolódó cikk:

Országos versenyt nyertek a SÉF iskola tanulói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!