Veszprém

2015.06.13. 13:23

Díjátadó ünnepség a Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolában

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákjai és felkészítő tanáraik munkájának elismerésére rendeztek ünnepséget az egyetemen.

Balla Emőke

A diákokat és tanáraikat Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntötte, aki megnyitójában visszaemlékezett középiskolás éveire. Hangsúlyozta, az oktatásban meghatározó a mester és tanítvány kapcsolata, fontos, hogy akarjanak tanulni a diákok, mert a tehetségüket csak így tudják kamatoztatni. A befektetett munka eredménye megtérül. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora köszöntőjében elmondta, 2011-ben Magyarország első számú matematikatanárai alapították az iskolát, amelyet országos programként működtet a műszaki informatikai kar. Az idei tanévben Marosvásárhelyen is alapítottak egy központot a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel együttműködésben. Az iskolában versenykörülmények között végeznek alkotó tevékenységet a diákok, mondta. Piglerné Lakner Rozália, a műszaki informatikai kar dékánja kiemelte, az Erdős iskola ebben a tanévben is eredményes volt. A diákok eredményei mellett a tanárokat is méltatta, bemutatta a kar egyedülálló nemzetközi kutatásait, a hallgatók hazai és nemzetközi versenyeredményeit.

Fotók: Balla Emőke

Pintér Ferenc, az iskola igazgatója a diákok eredményességét ismertette. Az idei tanévben 63 középiskolából 267 diák vett részt a programban. Az Erdős iskola diákjai hagyományosan jól szerepelnek a különböző nívós tanulmányi versenyeken. Az Arany Dániel Matematika Versenyen az iskola diákjai érték el az első helyezést mindkét kategóriában. A kezdők II. kategóriájában kilenc díjazott közül hét az iskolában szerezte matematikatudását. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőseinek 46 százaléka Erdős iskolás diák volt.  Kiemelkedő eredmény, hogy az iskola diákjainak 60 százaléka az első tíz helyezett között végzett a versenyeken, 73 százalékban pedig az első tizenöt helyen szerepeltek.

A versenyeken elért kiváló eredményük elismerésként oklevelet és könyvjutalmat vehettek át a tanévzáró ünnepségen. A diákok mellett a felkészítő tanárok  munkáját is jutalmazták, megköszönték az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola oktatóinak részvételét a tehetséggondozásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!