Veszprém

2015.06.11. 14:23

Kollégájuk gyermekének kezelésére gyűjtöttek

Veszprém – A vasútmodellezők ismét tanúbizonyságát adták segítő szándékuknak, ezúttal egy vasutastársuk gyermekének a gyógykezeléséhez járultak hozzá.

Tremmer Tamás

A Baross Gábor Vasútmodell és Vasútbarát Klub jótékonysági vasútmodell kiállítást tartott a közelmúltban a veszprémi vasútállomáson. A szociális épületben egy 60 méteres terepasztalon kínáltak érdekességeket, látnivalókat a látogatóknak. A kiállítás karitatív célokat szolgált.

Letenyei István a klub helyettes vezetője lapunknak elmondta, tavaly már szerveztek hasonló jótékonysági kiállítást, akkor egy szívbeteg kisfiú műtéti kiadásaihoz járultak hozzá. Az akció sikeres volt, 106 ezer forinttal tudták segíteni a családot.

Ezen felbuzdulva idén hasonló céllal állították össze a terepasztalt. Ezúttal az egyik vasutas kollégájuk rákos kisgyermekének a gyógykezeléséhez kívántak hozzájárulni. A kiállításon csak egy becsületkassza volt, belépődíj helyett ide gyűjtötték az adományokat. Az idei akció is sikerrel végződött: a jótékonysági kiállításukon a látogatók segítségével 82000 forintot adtak át Kiss Patrik gyógykezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!