Veszprém

2015.08.17. 16:49

Minőségi városrehabilitációs munkára törekszenek

Veszprém - A város társadalmi és gazdasági aktivitásának fokozását várják a belváros megújításától – hangzott el Brányi Mária és Józan György sajtótájékoztatóján hétfőn, a Városházán.

Szám Dorottya

Megtudtuk, hogy a belváros-megújítás első ütemének sikere arra ösztönözte a városvezetést, hogy a belváros azon részit is megújítsák, amelyre eddig a korlátozott anyagi források miatt nem volt lehetőség. Ilyen a belváros részét képező, Kossuth utcához közvetlenül kapcsolódó belső udvarok, a Gizella, a Fortuna és a Sarolta udvar, illetőleg a Csermák Zeneiskola külső homlokzata és a Hangvilla melletti köztéri park. Forrásokat tudott lehívni a város a további funkcióbővítésre és az egységes városkép kialakítására.

- Alig két hét van hátra a projekt lezárásáig. A műszaki átadáson már túl vagyunk. Ennek során arra törekedtünk, hogy a lehető legjobb minőségű munka kerüljön az önkormányzat birtokába. Jelenleg a műszaki átadás során felmerült javítanivalókat végzi a kivitelező. A nyári hőségre való tekintettel a zöldfelületekkel kapcsolatos munkálatokat későbbre halasztottuk. A tervezett 5800 négyzetméteres zöldterület-megújítás az optimális növénytelepítési időszak miatt a nyári időszakon túlnyúlik – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette, hogy a belváros-megújítás több „soft” programmal egészült ki. Ilyen például a Kabóca Bábszínház által megvalósított Mesefesztivál program. Megemlítette azt is, hogy bár számos igény mutatkozik a fejlesztések kibővítésére, további helyszínek bevonására, erre azonban a korlátozott anyagi források miatt nincs lehetőség, valahol meg kellett húzni egy határt.

Józan György csoportvezető és Brányi Mária alpolgármester a sajtótájékoztatón
Fotó: Szám Dorottya

Józan György, az önkormányzat Infrastruktúra fejlesztési Csoportjának vezetője elmondta, hogy mind a beruházás előkészítése, mind a megvalósítása idején szűk határidők álltak rendelkezésre.

- Mindössze két és fél hónap volt arra, hogy a szükséges hatósági engedélyeket beszerezzük, illetőleg kivitelezhető tervek birtokában legyünk. A kivitelezés időtartama 120 nap volt, amely szintén irreális volt, azonban szerencsére sikerült tartani a határidőt. Ettől függetlenül azonban számolni kell azzal, hogy lesznek még utómunkálatok a közterületeken. Egy éves utógondozási kötelezettsége van ugyanis a kivitelezőnek – fogalmazott a csoportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!