Veszprém

2015.10.01. 13:59

Egyeztetések a Pedagógusok Szakszervezete és az EMMI között

Veszprém – A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) csütörtökön egyeztetést tartott.

Balla Emőke

Az etikai kódex tervezete, a pedagógusok önértékelése, a belső ellenőrzési csoportok, a szakfelügyeleti rendszer miatt a PSZ megbeszélést kezdeményezett az EMMI köznevelési államtitkárságával. A PSZ véleménye szerint az intézkedések – amelyek ellen tanárok és óvodapedagógusok is tiltakoznak – a kormány totális ellenőrzését jelentik a pedagógustársadalom felett. A PSZ az etikai kódex miatt már tavasszal az Alkotmánybírósághoz fordult. Az alaptörvény szerint magatartási és viselkedési formákat csak jogszabályban lehet kihirdetni, a Nemzeti Pedagógus Kar nem jogszabályalkotó. Galló Istvánné, a PSZ elnöke a tanév aktuális kérdéseiről beszélt a PSZ Veszprém Megyei Szervezete csütörtöki tanévnyitóján a Táncsics szakközépiskolában. A szakszervezeti tisztségviselők tájékoztatást kaptak az elmúlt és a következő tanévről, a jogszabályváltozásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!