Veszprém

2015.11.16. 20:17

Számítunk a civilekre

Veszprém - A Napló szerkesztősége nagyra értékeli a civil tudósítók munkáját, akik főleg helyi hírekről, egyedi és különleges eseményekről készítenek anyagokat.

Penk Tímea

A Napló szerkesztőségében szerveztek szombaton találkozót, amelyre tíz településről érkeztek civil tudósítók. A rendezvényen Németh F. Bernadett főszerkesztő köszöntötte a vendégeket, majd Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társaságának stratégiai ügyvezetője beszélt a hír egyediségéről, a szerzői jogokról, a plágium tilalmáról, illetve a reklám- és propagandaírások ismérveiről. Számos téma felmerült a találkozón, köztük az oktatás helyzete és nehézségei, az irodalmi melléklet összeállításának a lehetősége, az állatvédelem, a kapcsolati erőszak jelensége, továbbá az újságban megjelenő fotók.

Németh F. Bernadett és Kázmér Judit. Fontosak a Naplónak a civilek

A civil tudósítók munkáit Varga Domokos Péter szerkeszti és gondozza, aki arról számolt be, hogy a híreket az olvasók röviden szeretik, de igénylik a hosszabb terjedelmű riportokat is. A konzultáció után műhelymunkát tartottak, átbeszélve azokat a helyi témákat, amelyeket feldolgoznak a Naplóban.

- Számítunk azokra az emberekre, akik nem hivatásszerűen, hanem szeretetből küldik el az anyagaikat, amelyek színesítik a megyei napilapot - fogalmazott a főszerkesztő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!