Veszprém

2016.06.17. 19:55

Nyolcadszor ünnepelték a védőnők napját - Elismeréseket adtak át a legjobbaknak

Veszprém - Nem ünnepélyesség, hanem barátság, sorsközösség érzése uralta a hangulatot tegnap délelőtt Veszprémben, ahol a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Magyar Védőnők Egyesületének megyei szakosztálya idén nyolcadszor ünnepelte a védőnők napját.

Őrsi Ágnes

Hivatalosan így szerepel ez a nap a naptárban, ám olyan volt ez a pénteki délelőtt, mint egy család élete, tele teendőkkel, amiket valakinek el kell végezni, és ugye ki az, aki meg is teszi - természetesen az édesanya.

Az ünnepség résztvevőinek egy csoportja. A ránk bízott aprócska élet ne kerüljön veszélybe Fotó: polgármesteri hivatal

Minden nő, aki átélhette a csodát, hogy anya is lehet, tudja, milyen hihetetlenül kedves látogató volt életében a védőnő, aki minden helyzetben javasolt valami jó módszert, aki mindent tudott, aki megnyugtatott a bizonytalanságok viharában, hogy mit és hogyan érdemes tenni annak érdekében, hogy a ránk bízott aprócska élet ne kerüljön veszélybe, hanem inkább azt érezze, itt, a kinti világban is biztonságban van, szeretet veszi körül. Persze nincs felelősségátvállalás, viszont van bizalom, együttműködés, a végén pedig ideális esetben az a családi béke, amelyben minden kisgyereknek fel kellene nőnie. A magyar védőnői szolgálat hungarikumnak számít, hasonló segítségre a világban sincs példa. Jó, ha ezt tudjuk akkor, amikor arról esik szó, hogy a szolgáló hölgyek mennyire kevés díjazás mellett állnak helyt városban és tanyán, iskolában vagy tanácsadó rendelőben. Az ösz-szejövetelen ezzel sem foglalkoztak megyénk védőnői. A Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) megyei szakosztályának vezetője, Czvizler Dóra idézte az elmúlt 25 év szép pillanatait, Borbélyné Horváth Anikó mesélt a Ciklus show és a Család-óra módszerekről, Tölgyes Beáta a zenei fejlesztés pályázatról.

A rendezvényt a legkisebbek, a Ringató óvodások műsora zárta, végül elismeréseket vehettek át az önfeláldozó hölgyek közül is a legelismertebbek; Újvári Attiláné (Litér), Kreinhardtné Rajki Melitta (Veszprém), Kozmáné Véghelyi Éva (Veszprém), Margi Józsefné (Pápa), Molnár Tünde (Balatonfüred), Lakatné Horváth Katalin (Ajka) és Hangodi Alajosné (Sümeg).

Címkék#védőnők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!