Veszprém

2016.09.19. 06:14

Tisztújítás a Zonta Clubban

Veszprém - Átadni és folytatni a normát, amit a Zonta Club képvisel, mindenkor a szervezetünk legfontosabb értékeihez tartozik- fogalmazott Sulákné Hontai Mária a Zonta klub női civil szervezet leköszönő elnöke a veszprémi székhelyükön tartott ünnepélyes rendezvényen.

Jákói Bernadett

Idén lejárt a két éve megválasztott elnök megbízása, így immár Zonta szabályainak megfelelően új elnök veszi át a stafétabotot dr. Kristóf Mihályné Nóra személyében. Horváthné Farkas Beáta ezen túl a Közép-Európai  régió igazgatóhelyettesi feladatait látja el.

A leköszönő elnök , Sulákné Honti Mária a Zonta hagyományoknak megfelelően átadta az új elnöknek, dr. Kristóf Mihálynénak , Nórának  a kalapácsot és az alapító okiratot Fotó: Jákói Bernadett

Nem kis társadalmi vállalással és küldetéstudattal alakultak 23 évvel ezelőtt, hiszen a csaknem 100 éves nemzetközi klub hagyományait képviselve a veszprémi női civil szervezet létesült a városban elsőként közel negyedszázada. A Zonta hölgyek egyebek között a szegénység, a nők és lányok elleni erőszak, a hátrányos megkülönböztetés, a környezetkárosítás ellen igyekeznek fellépni. Támogatásokkal, jótékonysági rendezvényekkel és akciókkal küzdenek a rászorulók és az elnyomottak jogainak érvényre juttatásáért. Küldetésükben elsősorban a tehetséges fiatal hölgyek, tanulók, diákok támogatására írnak ki pályázatot, a Veszprémben és környékén élő, kiváló tanuló, kiváló önkéntes társadalmi munkát végző angolul tanuló tehetséges diákjai számára. Operaénekesi, balerina, akár a legkülönbözőbb foglalkozású, a művészetek terén alkotó és tehetséges fiatalok pályafutását segítették, így a fiatal, külföldön tanuló hallgatók tanulmányainak támogatását is.

- Pályázati lehetőséget kínálunk a 16-19 éves veszprémi, és a környéken élő diáklányok számára, amit a Zonta Világszervezet szabályai szerint bírálnak el. –hangzott el a rendezvény köszöntőjében.  A programon a leköszönő elnök, Sulákné Hanti Mária beszámolt a Zonta Világszövetség idén július elején megtartott konferenciájáról, majd Laszkaráty Laura, a Zonta által pártfogolt diáklány édesanyja, Ács Anna muzeológus tolmácsolásában fejezte ki köszönetét lánya külföldi tanulmányai sikeres támogatásról. A leköszönő elnök helyszínen kiállított festményeit nagy érdeklődéssel tekintették meg a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!