Veszprém

2016.10.08. 10:20

Legek a könyvtárban

Az Országos Könyvtári Napok programsorozatának keretében a Megyei Könyvtár munkatársai kedves meglepetésekkel kedveskedtek a legifjabb és a legidősebb látogatóiknak, olvasóiknak.

Jákói Bernadett

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermek és Ifjúsági Könyvtárának foglalkoztató termében a legfiatalabb beiratkozókat és a legidősebb , ma is aktívan kutató olvasót köszöntötték a könyvtárosok.

Az 1923-as születésű, legidősebb olvasó Hogya György helytörténeti kutató a legifjabb könyvtárlátogatók körében

(Fotó: Jákói Bernadett)

 

- Arra gondoltunk, hogy azokat próbáljuk megszólítani, akik a könyvtárosok szempontjából valamiért legek, akik a könyvtárban eltöltött aktív, tevékeny idővel a szakmai hírnevünket is öregbítik. – köszöntötte a vendégeket Vargáné Ládonyi Erzsébet a gyermekkönyvtár vezetője, könyvtárosa.   Így a közgyűjtemény legidősebb olvasója, az 1923-as születésű Hogya György helytörténeti kutató a kicsiknek és szüleiknek példaértéket mutatva vehette át a könyvtárosok által összeállított elismerő oklevelet és ajándékcsomagot.

Generációk találkozása, a legifjabb és a legidősebb olvasó

 

Hogya úr több mint 40 éve folyamatosan aktív olvasója a könyvtárnak, helytörténeti munkáit, tanulmányait, a könyveinek jelentős részét itt készítette el, amikből dedikált példányokat a legifjabbak szüleinek is átadott. A legfiatalabb „olvasók” még sem járni, sem beszélni nem igazán tudnak, de már életük első hónapjait a könyvtár könyves és zenei környezetében töltik, sőt, szüleik jóvoltából önálló olvasójeggyel is rendelkeznek az ifjú könyvtárlátogatók. A legkisebb és a legifjabb beiratkozók közül Krizsán Máté Kászon, Hegyi Bence , Lővei Márton és Tili Endre Zalán szüleikkel vehették át az elismerő oklevelet, és az ajándéktáskát.

Hutvágner Melindát örömteli meglepetésként érte az elismerés.

Díjazták azokat az általános iskolás diákokat is, akik 2015 szeptember elejétől 2016 augusztus végéig önállóan a legtöbb dokumentumot kölcsönözték ki. Így Nyitrai Mátyás 108, Veiland Hunor Attila 101, valamint Dobos Dorka 79 dokumentumot vett igénybe a könyvtári kölcsönzés során. A könyvtáros kollégák figyelmessége jóvoltából elismerték a könyvtárban a legtöbb önkéntes munkaórát vállaló olvasót is, így az évek óta a gyermekkönyvtár önkéntes szolgálatában tevékenykedő Hutvágner Melindát, akit örömteli meglepetésként ért az elismerés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!