Veszprém

2017.04.09. 15:32

Virágkoszorúk, gyöngyékszerek

Veszprém - Tavaszköszöntő volt a mottója a közelmúltban a Vesebetegek Veszprém Megyei Egyesülete által a dialízisközpontban szervezett kiállításnak, melyen a dializált és transzpantált betegtársaik kézműves munkáit láthatták az érdeklődők.

Müller Anikó Hanga

Kazinczki Katalin, a civil szervezet elnöke is bemutatta munkáit, igényes, szép ékszereket - karkötőket, nyakláncokat -, állatfigurákat készít, s koszorúkat virágmintával kötözőspárgából. A veszprémi kórházban volt ápolónő, még a művesekezelés mellett is négy évig dolgozott. Hat évet várt vesére, a második transzplantációja sikerült, azóta jól van.

Kazinczki Katalin egyesületi elnök számára gyógyír az alkotás Fotó: Müller Anikó Hanga

- Miért pont a gyöngyözés? Nem tudom, megtetszett, autodidakta módon tanultam, az internet segítségével sajátítottam el a technikát. Letöltöttem képeket, mintákat, próbálgattam, gyakorolgattam - mondja. A kiállításon látható tárgyak háromévnyi alkotási folyamat termékei, sokat el is ajándékozott.

Kazinczki Katalin nagyon fontosnak tartja erősíteni betegtársaiban, hogy az alkotás öröme gyógyír az emberek lelkének, és átsegíthet a nehéz pillanatokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!