Veszprém

2015.01.21. 14:33

Új uszodát terveznek Veszprémben - Kikérik a városlakók véleményét is

Ötvenméteres uszoda építését tervezi az önkormányzat, a létesítmény megvalósításáról konzultációt indítanak, jelentette be Porga Gyula polgármester szerdán.

Marton Attila

A városvezető kiemelte, az úszósport infrastruktúrájában Veszprém lemaradásban van a hasonló nagyságú településekhez viszonyítva. Hozzátette, a veszprémiek részéről érkezett javaslatok közül a legnagyobb igény egy új uszoda létesítésére fogalmazódott meg az utóbbi időszakban, például a tavalyi utcafórumokon.

Akkor sikeres egy fejlesztés, ha a városlakók is elmondják a véleményüket, közölte a polgármester, aki ezért egy veszprémiekkel történő konzultáció lefolytatására kérte fel Némedi Lajost.

Az alpolgármester elmondta, a hiánypótló beruházásról közvéleménykutatást indítanak, a január 23-án megjelenő városi hetilapban feltett kérdőíveket nem postán, hanem a város forgalmasabb pontjain elhelyezett urnákba várják. Némedi Lajos reményét fejezte ki, hogy a lakók többsége az uszoda mellett foglal majd állást.

Az új uszoda megvalósításáról az önkormányzat kikéri a lakosság véleményét, jelentette be Porga Gyula polgármester (jobbra). A konzultációra Némedi Lajos alpolgármestert (balra) kérte fel (Fotó: Balogh Ákos)

A kérdőívben nem csak arról kérik ki a veszprémiek véleményét, hogy létesüljön-e új uszoda, hanem arról is, hol épüljön meg. A kérdőívben lehetséges helyszínként az Aréna melletti, a Jutasi úti műfüves futballpályák melletti, és a Házgyári úti, egykori Bakony Művek Sporttelep melletti terület szerepel, de egyéb helyszínt is javasolhatnak a veszprémiek.

A kérdőíven a fentiek mellett arra is választ várnak, milyen gyakran látogatnák a létesítményt az emberek, és milyen közlekedési eszközzel közelítenék meg az uszodát. Az íveket február közepéig lehet leadni.

Újságírói kérdésre, mikor épülhet meg az uszoda, a polgármester kifejtette, a helyszín is befolyásolja, de abban bízik, hogy ebben az önkormányzati ciklusban felépülhet az új veszprémi uszoda. A polgármester a beruházás nagyságrendjét 2,5-3,5 milliárd forintra becsülte, amelyet az állam uszodaépítési programja segítségével valósítanának meg. Az üzemeltetésről elmondta, Veszprémnek nem jelenthet gondot majd a létesítmény működtetése.

A polgármester arról is beszélt, mi lesz a sorsa a Március 15. utcai uszodával. Kifejtette, az uszoda leromlott állapotú, jelentős költségekkel jár a működtetése, és nem akadálymentesített. Az önkormányzat azonban nem szeretné bezárni, az új uszoda építésével párhuzamosan rekonstrukciót hajtanának végre rajta. Porga Gyula hozzátette, a város idei költségvetését február közepéig kell a közgyűlés elé terjeszteni, s szeretnék, ha az idei büdzsében megjelenne az uszodaépítés előkészítéséhez szükséges forrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!