wonder woman

2017.09.29. 17:30

Veszprém megyei az ország legerősebb tűzoltónője!

Pál Katalin, a legerősebb tűzoltók versenyének (TFA – Toughest Firefighter Alive) idei női győztese augusztus végén, egy magas színvonalú versenyen újfent bizonyíthatta felkészültségét és rátermettségét.

Fotó: Helt Ákos/Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hírt Facebook-oldalán tette közzé a katasztrófavédelem.

Katalin a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkavédelmise, a felkészülés módjáról és a verseny előtti hetekről a Katasztrófavédelem magazin legújabb lapszámában mesélt. Elmondta, hogy bár már korábban hallott a versenyről, idén állt rajthoz első ízben. Felkészülni sajnos nem tudott, hiszen a verseny eléggé összetett, a gyakorláshoz pedig nem álltak rendelkezésre megfelelő eszközök a lakóhelyén.

Katalin ugyanakkor rendszeresen sportol, fut, brazil dzsiu-dzsicuzik, a verseny előtti hetekben pedig kondizott is – aminek aztán meg is lett az eredménye. A három méter magas palánkon való átmászástól kezdve egészen a hetven kilogrammos akkumulátor kiemeléséig, valamint a nyolcvankilós bábu cipeléséig minden feladatot sikeresen végrehajtott.

Fotó: Helt Ákos/Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Úgy véli, a sikeres szerepléshez az egyéni felkészülés mellett a csapattársak segítsége is nélkülözhetetlen, és az sem árt, ha a versenyző a hétköznapokban is szeret sportolni.

Több megmérettetésen is rajthoz állt már, torony- és lépcsőfutó bajnokságok rendszeres indulója, a TFA pályáját természetesen jövőre is szeretné teljesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!