vándordíj

2017.09.28. 13:00

Krámer Györgyé az Arany Elefántyuk

Krámer György koreográfus vette át az Arany Elefántyuk díjat a napokban Lugossy László szobrászművésztől, az augusztusi díjazottól.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton

A vándordíjat 2015 decembere óta havonta ítélik oda az alapítók, Molnár Sándor, az Utas és holdvilág antikvárium tulajdonosa és a korábbi díjazottak azoknak, akik sokat tettek Veszprém kulturális életéért. A vándordíjat Lugossy László szobrászművész, az augusztusi díjazott adta át Krámer Györgynek, aki elmondta, a kilencvenes években a Petőfi Színházban töltött évei alatt vált felnőtté és tanulta meg, mi az a színház. – Hogy ez így alakult, sokat köszönhetek Vándorfi Lászlónak és annak a társulatnak, mellyel akkor együtt dolgozhattam – mondta.

Lugossy László, Molnár Sándor, Debreczeny Zoltán és Krámer György a díjátadáson Fotó: Pesthy Márton

Molnár Sándor a díjazott életútját ismertetve elmondta, Krámer György 1979-ben szerezte diplomáját az Állami Balettintézetben, ahol az intézmény történetében először és azóta is egyetlenként saját koreográfiáját adta elő diplomavizsgáján. A diploma megszerzése után a Győri Baletthez szerződött, 1986-ban szerepelt a Jézus Krisztus Szupersztár hazai ősbemutatójában, később dolgozott a Rockszínházban, és igazgatója volt a Szegedi Kortárs Balettnek. Veszprémbe 1991-ben Vándorfi László hívására érkezett a Petőfi Színházhoz, ahol kilenc évig dolgozott koreográfusként. Alapítója és főszervezője A Tánc fesztiváljának, megalakulása óta a Pannon Várszínház tagja és koreográfusa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!