lifttel a várba

2017.09.28. 20:00

Új funkciót kaphat a volt piarista gimnázium

Munkásszálló kialakítására ad be pályázatot az önkormányzat, döntött a képviselő-testület csütörtöki ülésén, ahol megválasztották a Kabóca Bábszínház új igazgatóját is.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton

Hosszú évek után új funkciót kaphat az egykori piarista gimnázium. Az önkormányzat és az Országos Bírósági Hivatal együttműködési megállapodást köt a Vár utcai ingatlan hasznosításáról. A patinás épület a jövőben a régióközponttá váló Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságnak adhatna otthont, amennyiben a vagyonkezelés kérdéséről és az ingatlan felújításáról a város és a Veszprémi Törvényszék megegyezik.

Fotó: Pesthy Márton

Munkásszálló kialakítására nyújt be kérelmet az önkormányzat. A Pápai út 37. alatti épület jelenleg üresen álló első és második emeletét újítanák fel állami támogatásból és önkormányzati forrásból. A nyolcvan férőhelyesre tervezett munkásszálló kialakításának költsége 270 millió forint.

Elfogadta a testület a VKSZ Zrt. által a közösségi közlekedés átszervezéséről és üzemeltetési tervéről készített koncepciót, valamint felkérték Temesvári Balázs vezérigazgatót, hogy hozza létre a közüzemi szolgáltató szervezeti egységeként a Közlekedési Igazgatóságot.

A képviselők megválasztották Szőke Kavinszki Andrást a Kabóca Bábszínház igazgatójának, aki 2018. februártól vezeti az intézményt. A posztra egy érvényes pályázat érkezett, az eddigi igazgató, Székely Andrea – akinek megbízatása jövő év elején jár le – nem pályázott. Szőke Kavinszki András 1990 óta dolgozik bábszínészként, 2014 óta a veszprémi bábszínháznak is tagja.

A testület megemelte három sportklub támogatását. Az NB 3-ban szereplő labdarúgócsapatot 53 millió forinttal, a kosárlabdacsapatot 25 millió forinttal, míg a 1. Futsal Club Veszprémet 30 millió forinttal támogatja évente az önkormányzat 2018 és 2020 között. Forrást különített el a közgyűlés a várlift tervpályázatára. Az elképzelések szerint a Deák utcáról lehetne felliftezni a Vár utcára.

Emléktáblát helyeznek el Ruzitska Ignác (1777-1833) egyházi karnagy, zeneszerző, hegedűművész születésének 240. évfordulója alkalmából egykori lakóháza, a Dózsa György út 4. szám alatti épületen. A zeneszerző előtt október 19-én az emléktábla-avatás mellett kiállítással és hangversennyel is tisztelegnek.

Nem helyezhetők el illegális bevándorlók az önkormányzat többségi tulajdonú intézményeiben, miután a testület megszavazta Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) erre vonatkozó indítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!