tündér ujjak klub

2017.11.28. 11:30

Színes polipokat horgolnak a koraszülötteknek

A Tündér Ujjak Klub fennállásának negyedik évfordulójára emlékeztek Alsóörsön a minap.

Szendi Péter

A klub tagjai lelkes amatőrök, akik 2013 októbere óta szerdánként kellemes hangulatú találkozón gyűlnek össze a művelődési házban. A kiállításon közel húsz alkotó több mint kétszáz műve volt megtekinthető Fotó: Szendi Péter

Az Eötvös Károly Művelődési Házba szép számmal érkeztek az érdeklődők. A település legfiatalabb kulturális csoportja pink egyenpólót húzott, így könnyen észre lehetett őket venni. Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a vendégeket. – Negyedik alkalommal állít ki községünkben a Tündér Ujjak Klub. Évről évre gazdagabb alkotások születnek, az adventi időszakhoz közeledve szemet és lelket gyönyörködtető mindez. Sok minden eszembe jut az elmúlt évek kapcsán. Mint például, hogy húsvétkor az óvodásainknak szundikendőket készítettek, melyeket a gyerekek nagy örömmel fogadtak. Minden évben célul tűzik ki, hogy valakinek segítsenek. Ezért is példaértékű a mostani kezdeményezésük, hogy alkotásaikkal a koraszülötteket támogatják. Ezután a település első embere virággal köszönte meg a lányok-asszonyok elmúlt évi sikeres munkáját.

A klub tagjai lelkes amatőrök, akik 2013 októbere óta szerdánként kellemes hangulatú találkozón gyűlnek össze a művelődési házban. A kiállításon közel húsz alkotó több mint kétszáz műve volt megtekinthető Fotó: Szendi Péter

A klub tagjai lelkes amatőrök, akik 2013 októbere óta szerdánként kellemes hangulatú találkozón gyűlnek össze a művelődési házban. A kiállításon közel húsz alkotó több mint kétszáz műve volt megtekinthető. – Elsősorban használati dekorációkat és dísztárgyakat készítünk, sokféle technikával. Kötünk, horgolunk, tűnemezelünk, gyöngyszövést is csinálunk – kezdi Tarnai Viktória, a csoport vezetője.

Idén egy nemzetközi fel-híváshoz is csatlakoztak, melynek keretében koraszülött gyermekeknek készítenek horgolt polipokat. Az ötlet Dániából származik. A babajátéknak szánt polipok karjai amellett, hogy azok ölelhetőek és játéknak is tökéletesek, abban is segítséget nyújtanak, hogy a csövek helyett azokat fogják, azokba kapaszkodjanak a koraszülött babák. A köldökzsinórt is hivatott pótolni a polipok karja, amely az anyaméh biztonságát eleveníti fel a koraszülött babákban, nyugtatólag hat rájuk. Az alsóörsi klub jó néhány polipot készített és ajánlott fel a nemes kezdeményezésre.

A kiállítás hangulatát Nagy Csaba lantművész előadása emelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!