önkéntes tűzoltók

2017.12.29. 20:00

Tizenkétmillió forintért kaptak eszközöket a lánglovagok

Több mint 12 millió forintot nyert el például fejlesztésre húsz Veszprém megyei önkéntes tűzoltó egyesület és mentőszervezetek a Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKV) pályázatán, közölte Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (VMKI) igazgatóhelyettese a VMKI-nál rendezett ünnepélyes átadáson.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos

A BM OKV kiírására az önkéntes szervezetek üzemeltetési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, szakmai tanfolyamokon részvételre, pályaalkalmassági vizsgálatokra, tűzoltó védő- és technikai felszerelésekre nyújthatták be pályázatukat.

Miskolczi Tibor ezredes beszédében kiemelte, az önkéntes szervezetek nélkülözhetetlen szereplői a katasztrófavédelem rendszerének, mert értékes munkájuk nagyban hozzájárul a megye mentő-tűzvédelmének folyamatos fejlesztéséhez. Az igazgatóhelyettes biztosította az önkéntes egyesületeket támogatásáról, segítségéről, annak érdekében, hogy az egyesületek további fejlődésével a megyében élők biztonsága még inkább növekedjen. Ehhez járulnak hozzá a pályázaton elnyert eszközök is. További tevékenységükre az igazgatóság és az irányítása alá tartozó hivatásos tűzoltó-parancsnokságok egyaránt számítanak.

A 68 éves, kővágóörsi Szabó Lajos kérdésünkre elmondta, ő a segítségnyújtás és a közösség tisztelete miatt dolgozik az önkéntes tűzoltóknál. Munkájukhoz nagyon fontos a pályázattal elnyert segítség.

Fotó: Balogh Ákos

A támogatásban részesült önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Ábrahámhegy, Zalagyömörői Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Bakonynánai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Bakonyoszlopi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Balatonfüred Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Csabrendek Község Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülete, Devecser Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Egyházaskesző Jövőjéért Egyesület, Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Karakószörcsök, Kővágóőrsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Monostorapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Nagyalásonyi Polgárőr- és Sportegyesület, Nyirádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Raposkai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Somlóvásárhelyi Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Taliándörögdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Zalahaláp-Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!