Tapolcafői Kertbarátkör Közhasznú Egyesület

2018.01.03. 07:00

Buliztak és jótékonykodtak az évbúcsúztató partin

Eredményes, jó évet zárt a Tapolcafői Kertbarátkör Közhasznú Egyesület, melynek tagjai vidám, családias hangulatú összejövetellel búcsúztatták a 2017-es esztendőt, miközben a jótékonykodásról sem feledkeztek meg.

Polgár Tibi

Nagy Benjámin és családja örömmel fogadta a tapolcafői kertbarátok felajánlásait Fotó: Somogyi Zoltán

A kertbarátok hagyományos évzáró rendezvényén Somogyi Zoltán egyesületi elnök a tapolcafői művelődési házban összefoglalta 2017 fontosabb történéseit, majd a kör negyven- és hetvenéves tagjait köszöntötték. Ennek során többek között bemutatták az ünnepeltek életútját vetített képek segítségével, Kiss Zoltán elnökségi tag pedig születésnapi előadást tartott. Ajándékként a szülinapos férfiak egy névre szóló, gravírozott söröskorsót, míg a hölgyek egy pezsgőspoharat és egy ünnepi címkével ellátott bort vehettek át, díszdobozba csomagolva.

- Az összejövetelt színesítette az ifj. Bali István által összeállított, szép képekkel illusztrált, vetített karácsonyi köszöntő, továbbá Bali Istvánné felolvasott ünnepi verse. A közös vacsora után a Piller Károly és fiai által előadott énekes műsor emelte az est hangulatát. Ezt követően Kiss József egyesületi tag jóvoltából biztosított zene még tovább fokozta a kertbarátkör tagjainak örömét, sokan táncra is perdültek – nyilatkozta mosolyogva a Naplónak Somogyi Zoltán.

Nagy Benjámin és családja örömmel fogadta a tapolcafői kertbarátok felajánlásait Fotó: Somogyi Zoltán

A Tapolcafői Kertbarátkör elnöke megjegyezte, a már hagyományosnak számító karácsonyi adománygyűjtés sem maradt el. A rendezvényen az erre a célra kihelyezett dobozban a kertbarátok minden évben rászoruló tapolcafői lakosoknak, betegséggel küzdő felnőtteknek vagy gyerekeknek ajánlhatnak fel pénzt.

- Ezúttal sem hiányzott a jó szándék a jelenlévőkből. Az összegyűjtött pénzadományt idén Nagy Benjámin középiskolai tanulónak ajánlottuk fel. Ő születési rendellenesség következtében több szívműtéten esett át, és még újabb orvosi beavatkozások várnak rá – tájékoztatott Somogyi Zoltán, aki Bali Istvánné elnökségi taggal együtt adta át Benjáminnak a kertbarátok felajánlásait, egy kis édesség és gyümölcs kíséretében.

- A család köszönettel fogadta az adományunkat. A szeretet ünnepéhez kapcsolódóan a kertbarátkör fontosnak tartja, hogy a tagság erejéből telhető felajánlásokkal örömet szerezzen egy tapolcafői családnak – zárta gondolatait Somogyi Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!