Fejlesztések a minőségért

2018.01.08. 10:30

Több tehetős ember választja a Balatont

Szállásfejlesztéssel növelni lehet a foglaltságot, a minőség javítása segíti a vendégkör szelektálását, növeli a jövedelmezőséget és biztosítja a fedezetet a további fejlesztésekhez.

Sági Ági

- A térségben már régen felismertük, hogy a zimmer freiek ideje lejárt. Ahhoz, hogy fizetőképes kereslet jöjjön a térségbe, minőségi szálláshelyeket kell kialakítani. Szerencsére van már ilyenből is bőven, de az önkormányzatok próbálnak ehhez segítséget is adni. Alsóörsön és Paloznakon például a szállásadók az elmúlt három évi idegenforgalmiadó-befizetésük erejéig 20 és 50 százalék önerő biztosítása mellett pályázhatnak szálláshely-korszerűsítésre – mondta Zakar Zelinda, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM-menedzsere.

Idén a balatonfüredi Hotel Marinában három szinten szépülnek meg a folyosók és a szobák, így a felső kilenc szint teljesen felújított lesz. A standard szobák a renoválás után magasabb minősítést kapnak, és a fürdőszobák is megújulnak. A szobákban sík képernyős televíziókészülékek, ingyenes wifi áll majd a vendégek rendelkezésére Fotó: Sági Ági

Az egyesület saját követelményrendszere alapján minősíti a szálláshelyeket, melyek családbarát, kerékpárosbarát vagy állatbarát védjegyet is kaphatnak. Ha javítják a minőséget, például klímaberendezés beszerelésével, akkor a szálláshely csillagozása nőhet.

- Valószínűleg 2019-től vezetik be a Magyar Turisztikai Ügynökség által fejlesztett szobatükörrendszert, amely minőségi tisztulást jelenthet. A Balaton szezonalitásából adódóan nyaranta van néhány hét, amikor bármit ki lehet adni, de a gyengébb minőségű szálláshelyeken csak ilyenkor van telt ház. Változnak a nyaralási szokások és a vendégkör is. Most már több tehetős ember választja a Balatont úti célul, és jellemzővé vált, hogy egy hosszú nyaralás helyett többször rövidebb időszakokra jönnek – tette hozzá Zakar Zelinda.

Balatonfüreden is ezek a tendenciák érvényesek, a Danubius Zrt. balatonfüredi szállodáiban már 2011 telén elkezdte a rekonstrukciós munkákat.

- A felújításoknál az elsődleges szempont az volt, hogy a már meglévő szolgáltatások színvonala tovább erősödjön, ezáltal még inkább képesek legyünk a magasabb fizetőképességű szállóvendégek elvárásainak is megfelelni. Szeretnénk tovább erősíteni pozícióinkat az üzleti turizmus területén is. Jó okunk van erre, mivel szállodáink bevételének egyre nagyobb hányadát adják a konferenciaturizmusból és az üzleti céllal érkező vendégek kiszolgálásából származó bevételek. Tavaly az előző évhez képest 58 százalékos növekedést mutatott ez az üzleti szegmens – mondta el Vászolyi Judit, a Danubius Zrt. balatonfüredi szállodáinak igazgatója.

Nemcsak a műszaki színvonalat fejlesztik, de a szolgáltatáskínálatot is bővítik. Létrejöttek játszószobák, készítettek Balatonfüredről és a szállodáról szóló mesekönyvet, mindennap szerveznek családoknak szóló programokat. Fejlesztették a kül- és beltéri fitneszlehetőségeket és a felnőtteknek szóló programokat.

- Próbáljuk megbecsülni, megtartani munkatársainkat. Teljes körűen felújítottuk munkásszállásunkat, öltözőinket és a személyzeti ebédlőket. Munkatársi értékprogramot indítottunk, melynek fő üzenete, hogy a munkatársaink ugyanolyan fontosak számunkra, mint a vendégeink – fejezte be az igazgató.

Borítókép: pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!