életmentő adomány a futsalklubtól

2018.02.07. 07:00

Defibrillátorral gazdagodott a Március 15. úti sportcsarnok

Közel félmillió forintot érő orvosi eszközt adományozott az 1. Futsal Club Veszprém, az életmentésre alkalmas defibrillátort kedden helyezték el a Március 15. úti sportcsarnok előterében.

Horváth Gábor

A közel 500 ezer forint értékű defibrillátort a futsalosok adományozták, a képen balról: Salga Balázs, Gulkai László, Rajki Tamás és Ovádi Péter Fotó: Penovác Károly

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, választókerületi elnök a hivatalos átadón a futsalosok dicsérete mellett kiemelte: a sportcsarnokot több klub is otthonának tekinti, például sok kézilabdameccset rendeznek a létesítményben, és nem szabad megfeledkezni az uszodáról sem, amely szintén hasznát veheti a most kihelyezett defibrillátornak. Hozzátette, bízik benne, hogy nem lesz az eszközre szükség.

A közel 500 ezer forint értékű defibrillátort a futsalosok adományozták, a képen balról: Salga Balázs, Gulkai László, Rajki Tamás és Ovádi Péter Fotó: Penovác Károly

Ehhez csatlakozott Rajki Tamás is. Az adományozó 1. Futsal Club Veszprém ügyvezetője elmondta, ő is örülne, ha sosem kellene használni a defibrillátort, amely viszont mostantól szükség esetén rendelkezésre áll.

- Kezelése roppant egyszerű, automata, utasításokat ad, egy átlagember is tudja használni – magyarázta, hangsúlyozva, klubjuk számára mindig fontos szempont volt a társadalmi felelősségvállalás.

Gulkai László, a Veszprémi SZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója megköszönte a fejlesztést, kiemelve: a csarnok az iskolai testnevelésben is fontos célokat tölt be. Emellett intézményük számos, sok diákot és szülőt megmozgató eseményt tart a létesítményben.

Az átadón a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. részéről Salga Balázs intézményüzemeltetési igazgató vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!