számos hadgyakorlatra kerül sor

2018.02.21. 17:30

Megkezdődött a lőtéri szezon

Az Ellenerő Század éleslövészetével kezdődött meg az MH Bakony Harckiképző Központ idei lőtéri szezonja, melyet számos kisebb-nagyobb hadgyakorlat követ egész évben.

Balogh Ákos

Egymásra épülő éleslövészeti feladatokat teljesítettek a század katonái a gyakorlat során Fotó: Balogh Ákos

- Többnapos lövészet kezdődött a héten harcjármű-lőgyakorlatokkal, melyek során a szakalap, illetve egyre kombináltabb harcjármű-lőgyakorlatokat, valamint különleges és speciális gyalogsági lőgyakorlatokat hajtottunk végre – tájékoztatta a Naplót Kopasz Csaba főhadnagy, az Ellenerő Század századparancsnok-helyettese, a lövészet vezetője.

Egymásra épülő éleslövészeti feladatokat teljesítettek a század katonái a gyakorlat során Fotó: Balogh Ákos

A főhadnagytól megtudtuk, a lőgyakorlatok célja, hogy a valóságot megközelítő helyzetben a katonák különböző tűzfeladatokat hajtsanak végre, ezzel is fejlesztve a lőkészségüket. Egymásra épülő éleslövészeti feladatokat hajtottak végre a század katonái, kezdve az egyszerűbb, kevesebb célra történő tüzeléstől a komplexebb, több lőszerrel és fegyverrel végrehajtott feladatokig.

Az Ellenerő Század feladata egyébként, hogy a katonai gyakorlatokon az ellenséget szimulálják, így a legkevesebbszer használnak éles lőszereket, tehát joggal merülhet fel a kérdés, miért van szükségük az éles lőgyakorlatokra? A kérdésre természetesen Kopasz Csaba főhadnagy azonnal megmondta a választ: – Alapvetően egy lövész század vagyunk, tehát amellett, hogy eljátsszuk az ellenséget, ugyanúgy fel kell készülnünk, mint egy reguláris lövész századnak, nekünk is végre kell hajtanunk ugyanazokat a feladatokat, kiképzési foglalkozásokat.

A mostani éleslövészettel tehát elkezdődött a 2018-as hadgyakorlatok, lövészetek sorozata, melyek a korábbi évekhez hasonlóan idén is igen mozgalmasan alakulnak majd a Központi Lő- és Gyakorlótéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!