a 2014-2018 közötti ciklus volt a legsikeresebb

2018.03.07. 07:00

Kövér László Balatonfüreden: Nagy a voksolás tétje

Az áprilisi választás tétje, hogy az ország továbbmegy-e azon a fejlődési pályán, amelyre 2010-ben került, fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Balatonfüreden kedden tartott lakossági választási fórumon.

Marton Attila

Magyarország erős és büszke ország

Kontrát Károly, a Veszprém megyei 2. számú választókerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, Magyarország erős és büszke ország, amelynek van tekintélye a világban. Hozzátette, 2014-es megválasztása óta a térség minden települése előrébb tudott lépni. Bóka István, Balatonfüred polgármestere arról beszélt, Kontrát Károly sokat tett az elmúlt években a választókerülethez tartozó településekért.

Kontrát Károly és Kövér László a balatonfüredi fórumon Fotó: Penovác Károly/Napló

A Balaton-program jelentősége

Bóka István kiemelte, az elmúlt évek legnagyobb eredménye, hogy létrejött a Balaton-program, amelynek révén 364 milliárd forint támogatás – hazai és európai uniós forrás – jut a régiónak. Emlékeztetett, korábban soha nem állt még rendelkezésre ekkora összeg a régió fejlesztésére. A polgármester elmondta, Balatonfüred több mint tízmilliárd forint forráshoz jut, amelyből többek között megvalósítják a Zöld város programot, tudáscentrum jön létre a településen, valamint gyógyüdülőhelyi fejlesztést hajtanak végre, és megújul a Lóczy gimnázium.

A „mocsárból rángatták vissza” az országot

Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke a Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzását is értékelte, valamint a választás tétjéről is beszélt a fórumon. Felidézte, 2010-ben a „mocsárból rángatták vissza” a pénzügyi és erkölcsi összeomlás szélén álló országot, amelyről úgy vélte, története egyik legsúlyosabb válságában volt nyolc esztendővel ezelőtt. Ezt nem az emberek megsarcolásával érték el, hanem azzal, hogy megadóztatták a bankokat és a külföldi multinacionális vállalatokat.

A kormányzás eredményeit sorolva kiemelte, helyreállították a közbiztonságot, lényegében felszámolták a gyermekéhezést. 1990 óta most dolgoznak a legtöbben, mintegy 4,4 millióan, és a munkanélküliség sem volt ilyen alacsony – kevesebb mint négy százalék – a rendszerváltozás óta, mint jelenleg. Leszögezte, a rendszerváltozás óta eltelt időben a 2014-2018 közötti ciklus volt a legeredményesebb és legsikeresebb.

Mi a választás tétje?

A házelnök arról is beszélt, Magyarországon a választás mindig többről szólt, mint hogy ki kormányozzon. Az áprilisi voksolás tétje szerinte az, hogy az ország továbbmegy-e azon a fejlődési pályán, amire került, vagy olyanoké lesz a kormányrúd, akik „személyes szerepet vállaltak az ország tönkretételében” 2010 előtt, vagy nem vehetők komolyan.

- A választás kérdése, hogy a semmibe dobjuk-e ötszáz év küzdelmeit az önazonosságért, a kultúránkért, hitünkért, az ország függetlenségéért, vagy bevándorlóországgá válik-e Magyarország – fogalmazott Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!