Várpalota

2018.06.29. 17:30

Lemondott, ám most újra elnök Dobszai József

Újra Dobszai József nyugállományú alezredest választotta elnökének a várpalotai székhelyű Gábor Áron Nyugállományúak Klubja (GÁNyK).

Szabó Péter Dániel

Hajnal István nyugállományú vezérőrnagy (balra) köszönti az újra elnöknek választott Dobszai Józsefet Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Aktív kíván maradni

A nyugállományú katonákat, tűzoltókat és rendőröket tömörítő GÁNyK idei rendes közgyűlésén egészségügyi okokra hivatkozva lemondott elnöki posztjáról Dobszai József nyugállományú alezredes. A leköszönő elnök akkor elmondta, hat évtizedes tapasztalatára alapozva, látásproblémái ellenére továbbra is aktív kíván maradni és az új elnökséget mindenben segíteni fogja. Mint mondta, édesapja arra nevelte, hogy mindig közösségi szellemben végezze a munkáját.

Hajnal István nyugállományú vezérőrnagy (balra) köszönti az újra elnöknek választott Dobszai Józsefet Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Dobszai József, visszatekintve a klub eddigi működésére, pozitívan értékelte az elmúlt időszakot. Véleménye szerint megérte a befektetett idő, energia és sok esetben a saját anyagi hozzájárulás is. Rengeteg sikerélménnyel gazdagodott a klubban való tevékenykedése idején.

A tagság egyöntetűen állást foglalt

Az elmúlt hónapokban a civil szervezetben megválasztott jelölőbizottság látott munkához, s ellátogatott a tagokhoz, hogy ők kit szeretnének a 43 esztendeje működő klub új vezetőjének. Nos, a tagság egyöntetűen állást foglalt amellett, hogy – amennyiben egészségügyi állapota engedi – mégis folytassa a munkát a szervezet élén Dobszai alezredes, a hatékony és eredményes működésre ugyanis az ő személye a garancia – hangzott el a napokban összehívott rendkívüli közgyűlésen.

Hosszan méltatta s a vezetői munka folytatására kérte Dobszai Józsefet az összegyűlt tagság előtt Hajnal István nyugállományú vezérőrnagy, egykori várpalotai parancsnok, Horváth Csaba, a klubbal szorosan együttműködő jogfolytonos Vitézi Rend országos törzskapitánya, Berdó Gábor nyugállományú százados, a Bajtársi Egyesületek Orszá- gos Szövetsége közép-dunántúli régiójának vezetője, valamint Soós Gyula őrnagy, a veszprémi 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka. Leszögezték, a katonai hagyományápolásban és a hazafias-honvédelmi nevelésben élen járó klub a jövőben is számíthat támogatásukra.

Dobszai József megköszönte a szép szavakat, s elmondta, egészségügyi állapota javult, így további két évre elvállalja a klub vezetését. Kiemelte azonban: A jövőben nagyobb aktivitást vár el a tagoktól, hiszen csak csapatban dolgozva lehet eredményt felmutatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!