Vid

2011.06.20. 10:40

Falunap Viden

Az egyébként csendes kis faluban Viden június 18-án nagy volt a nyüzsgés. A kultúrház udvarán tartotta falunapi ünnepségét a község.

Schvarzkopf Anita

A délelőtti szentmise után kezdődő programok kikapcsolódást nyújtó szórakozási lehetőségekkel voltak átszőve. A gyerekek agyagkorongon próbálhatták ki a fazekas mesterséget, az ugráló légvárban mozoghattak, pónin lovagolhattak a bátrabbak még a rodeóbikát is megülhették. Az arcfestés sikerének köszönhetően tündérek, macskák, ördögök és egyéb mesehősök népesítették be az udvart.


A csábító illatok sokakat vonzottak délben a művelődési ház udvarára, ahol a falu szorgos asszonyai már megfőzték az ünnepi menüt. A délután folyamán nagy sikerrel lépett fel a nagyalásonyi Kinizsi Pál Általános Iskola tanulóiból nemrégen alakult zenekar, Horváth László vezetésével. Este pedig a felnőttek rophatták a táncot hajnalig a Pulzus együttes zenéjére.

 



Szabó Róbert polgármester örömét fejezte ki, hogy a közös ebéden és a délutáni programokon szép számmal voltak együtt. Úgy gondolja, hogy a falunap jó alkalmat nyújt a kötetlen beszélgetéseknek az együtt létnek. Emellett jó érzéssel töltötte el, hogy több Vidről elszármazott is hazalátogatott a rendezvényre.

 

Címkék#falunpa#vid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!