Vid

2016.08.23. 17:40

Gyarapszik a község

Vid - A község nemrég megvásárolt egy régóta üresen álló épületet, amit felújítás után közösségi célra hasznosítanak.

Tisler Anna

Terveznek falumúzeumot, a lakók ugyanis sok régi mezőgazdasági és háztartási eszközt őriznek, amiket szeretnének összegyűjteni és bemutatni, tudtuk meg Szabó Róbert polgármestertől. Az egyik helyi család szörpöt és lekvárt készít, azokat is árusíthatnák. Mezőgazdasági célra földet is vásárolt a település, amin növényeket termelnének.

Nemcsak a gyerekek, a fiatalok is a játszótéren töltik szabadidejüket
Fotó: Tisler Anna

Beszereztek kistraktort, gépeket. A két buszvárót 12 millió forintért építették fel. A temetőre 14 millió forintot fordítottak, az összegből tízmilliót pályázaton nyertek. Elkészült a közvilágítás, a járda, és bővítették a ravatalozót. Az utak mentén virágládákat helyeztek el, a játszóteret is rendben tartják. A polgármesteri hivatal wifijét azon a területen is tudják használni a fiatalok, akik szabadidejükben ott találkoznak.

Horváth Noémi, Szabó Mirella, Buzás Barnabás, Szabó Alexander és Rostás Gyula Leonard a nyári szünetben csaknem minden délután kilátogat a térre. Elmondták, sokan vannak fiatalok, így mindig tudnak beszélgetni, közösen sportolni. A könyvtárban lehet pingpongozni is.

Címkék#vid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!